Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mint a takony: újabb csúszás a 4-es metrónál

2007.12.03. 18:35
Az alagútépítés féléves, a Fővám téri állomás kéthónapos csúszása után a DBR közölte, a Móricz Zsigmon körtér jövő évi májusi átadása sem jön össze. A Műegyetem rakpartról nem is beszélve.

Az előzetes bejelentések ellenére mégsem adták vissza a forgalomnak december 3-án délelőtt a Műegyetem rakpartot, az útburkolati jelek ugyanis nem készültek el.

A 4-es metró Gellért téri állomásának építése miatt hónapok óta lezárt budai felső rakpart 2x1 sávja amúgy is csak ideiglenesen lett volna nyitva: a metróépítés ugyanis folytatódik, de közbejött egy közműkiváltás az alsó rakparton.

Hiába szabadul fel tehát a felső rakpart, az alsó rakpart 2008 elejétől zárva lesz egy ideig, és amikor ott befejeződnek a munkák, újra lezárják a Budapesti Műszaki Egyetem előtti területet.

A hétfői átadást a múlt heti esős idővel indokolták: az útburkolati jeleket nem lehetett felfesteni. A Főpolgármesteri Hivatal korábban november 30-ai határidőt közölt.

Szétcsúsztak

A DBR tájékoztatása szerint a Móricz Zsigmond körtéri metróépítési munkák is megcsúsztak. Hogy pontosan mennyivel, egyelőre vizsgálják, de az állomásszerkezet 2008. május 11-re tervezett határideje nem lesz tartható.

"Az új határidő, és ezzel párhuzamosan a munkák összehangolt ütemterve jelenleg felülvizsgálat alatt áll" - áll a DBR írásos válaszában.

A legutóbbi, októberi és november végi bejelentések szerint az alagútépítés megcsúszása miatt félévvel tovább tartanak a munkálatok az új vonalon, illetve továbbra sem tudja a DBR, hogy mikor fejeződhetnek be a munkák a Fővám téren. A Szabadság híd átadása két hónapot késik, jelentették be a fővárosi közgyűlés legutóbbi ülésén.

A módosított tervek szerint 2008 decemberében indulhat meg a villamosforgalom a Szabadság hídon és még azon a télen átadhatják a hidat.