2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Mint a takony: újabb csúszás a 4-es metrónál

2007.12.03. 18:35
Az alagútépítés féléves, a Fővám téri állomás kéthónapos csúszása után a DBR közölte, a Móricz Zsigmon körtér jövő évi májusi átadása sem jön össze. A Műegyetem rakpartról nem is beszélve.

Az előzetes bejelentések ellenére mégsem adták vissza a forgalomnak december 3-án délelőtt a Műegyetem rakpartot, az útburkolati jelek ugyanis nem készültek el.

A 4-es metró Gellért téri állomásának építése miatt hónapok óta lezárt budai felső rakpart 2x1 sávja amúgy is csak ideiglenesen lett volna nyitva: a metróépítés ugyanis folytatódik, de közbejött egy közműkiváltás az alsó rakparton.

Hiába szabadul fel tehát a felső rakpart, az alsó rakpart 2008 elejétől zárva lesz egy ideig, és amikor ott befejeződnek a munkák, újra lezárják a Budapesti Műszaki Egyetem előtti területet.

A hétfői átadást a múlt heti esős idővel indokolták: az útburkolati jeleket nem lehetett felfesteni. A Főpolgármesteri Hivatal korábban november 30-ai határidőt közölt.

Szétcsúsztak

A DBR tájékoztatása szerint a Móricz Zsigmond körtéri metróépítési munkák is megcsúsztak. Hogy pontosan mennyivel, egyelőre vizsgálják, de az állomásszerkezet 2008. május 11-re tervezett határideje nem lesz tartható.

"Az új határidő, és ezzel párhuzamosan a munkák összehangolt ütemterve jelenleg felülvizsgálat alatt áll" - áll a DBR írásos válaszában.

A legutóbbi, októberi és november végi bejelentések szerint az alagútépítés megcsúszása miatt félévvel tovább tartanak a munkálatok az új vonalon, illetve továbbra sem tudja a DBR, hogy mikor fejeződhetnek be a munkák a Fővám téren. A Szabadság híd átadása két hónapot késik, jelentették be a fővárosi közgyűlés legutóbbi ülésén.

A módosított tervek szerint 2008 decemberében indulhat meg a villamosforgalom a Szabadság hídon és még azon a télen átadhatják a hidat.