Elkergették a járdára parkoló autóst

2009.06.11. 15:44
Bunkó sofőrök sorozatunk legújabb darabjában a szigorú olvasó mellett krokodilos biciklis és sínen gyorsító gyalogos is látható.

Szigorú olvasónk szerint idióták Győrött is vannak! Ezt demonstrálandó küldte be a lenti fényképeket, amit Rejtő Jenő stílusában kommentált.

Mint írta, "az eset a győri Csaba utca és a Bartók Béla út kereszteződésében történt. A mellékelt képeken látható 'úriember', épp akkor parkolt a járdára amikor ott haladtam el. Mikor szóvá tettem a dolgot, még neki ált feljebb. Rövid össze-szólalkozás után, kilátásba helyeztem egy alapos verést, ha nem takarodik le a járdáról. Ezután inkább elment.
Üdv, egy felháborodott polgár.
U.I.:
Jó a kezdeményezés, szégyenfalra velük!
Ha sokan kiállunk ellenük, lesz hatása!"

A következő képet Flodur küldte be, hozzáfűzve: "Akárhonnan nézem, ebben semmi nem szabályos. Még ha a vészvillogó be is volt kapcsolva."

Okoskatörp nicknevű olvasónk szerint "a Kresz 40. § (8) c) pontja szerint a járdából 1,5 méternek szabadon kellene maradnia. Felhívnám a kedves autósok figyelmét, hogy a kerékpárút NEM számít járdának, mert nem az. A szobaterepjárósnak azt is üzenném, hogy ezzel a járművel SEHOL sem állhat fel a járdára (ugyanezen bekezdés d) pontja a max. 1000 kg tengelyterhelésről). Egyébként is az a) pont szerint kifejezetten engedélyezni kellene a járdára parkolást külön táblával, itt viszont ilyen természetesen nincs."

Alex a Kassák utcában, a Lehet piac közelében lőtte ezt a négykerekmeghajtású kerékpárost.

"1/3 járdán, 1/3 kapubjáróban, 1/3 a padkán. Se nem a parkolható részen, se nem pénzért. Bár neki ez jár, mert ott a mindentudó kártya", írta Gumipók.

Vorbis a fényképhez annyit fűzött hozzá, hogy "az utca elején az egyik kerek tábla egy megállni tilos, ettől függetlenül egész sűrűn szoktak itt, és így parkolni."

József képe szerint a BMW-s úr "úgy gondolta, hogy feláll a járdára. Nem mintha nem lenne rajta hely, de nem erre való. Megjegyzem egy csomó hely volt kb 15 méternyire."

Itt küldök 3 képet a kedves autósok parkolásával kapcsolatban. Használjátok ahogy akarjátok, kelt ki magából Tischler a buszmegállóba parkoló BMW-s láttán.

Haggyma a tilosban parkoláshoz "arcpiritó adalékkal" szolgált. Mint írja, "ez egy igen érdekes parkolási társulás, az OMV részéről. Az Üllői út és a Baross utca közötti kis utcáról/térről van szó. Közvetlenül a Kálvin tér előtt. Itt a benzikkútra és a parkolóházba kanyarodó útfelületet zárta le valamikor az idők kezdetén egy élelmes kutas. A jobb helykihasználás végett az utat a járdától védő Demszky-karók (babakocsival nem is lehet elférni) is eltüntték az évek alatt, de a "megállni és várakozni tilos" táblát még el felejették."

Sandukán Gazdagrétről küldte ezt az anzixot, a következő szöveggel: "A Suzuki parkol. Helyszín Gazdagrét. Sok ilyen fotót lehetne csinálni. Nem érdekes, hogy valaki el akar menni, vagy tolja arrébb az autót (mert ez a szokás), vagy dudáljon hátha előkerül a tulaj."

A fotót erről a Lexusról a Hegyalja út - Sánc utca kereszteződésében készítetette Róbert. Mint írta, "biztos sietős volt és nem talált 20 méterrel odébb az út szélén szabályos parkolót".

Tamás taxira várt a MOM előtt, kb két hete, ott lőtte ezt a képet. Leírása szerint a sofőr "még csak félre sem húzódott, gyakorlatilag a teljes sávot elfogalta, aki jött mögüle, annak kerülgetnie kellett. A sarkon van egy étterem, valószínűleg ott ült."

"A Bécsi úti Shop Stop parkolójában készült még korábban telefonnal ez a kép, mozgássérült helyet foglal el a lift mellett az autó tulajdonosa", írta Bogár a kép mellé.

A végére egy kis csemege arról, hogy rendszám nélkül is lehet szabálytalankodni. Mityu fotóinak többsége a Bécsi út-Nagyszombat út kereszteződésében készült.

Az elsőn még egy furgon látható, ami villamosnak szeretne látszani, de nem sok sikerrel.

A másodikon egy robogós száguld a síneken, nehogy kihűljön a pizza.

A harmadikon egy krokodilt (hidraulikus emelőt) vontató biciklis teker, biztos, ami biztos alapon, hátha defektnél szükség lesz rá.

A negyediken pedig egy magabiztos gyalogos előz a gyorsítósávnak használt villamossínen.

A többi friss képet a Budapest blog indafotós galériájában lehet megnézni. A képtárba fel is lehet tölteni a képeket (jobbra fent, a Töltse fel fotóit az Indafotóra! gombra kattintva), akkor rögtön meg is jelennek, de természetesen email-ben is fogadjuk őket (Küldjön videót, levelet! gomb). A sorozat korábbi részei a Parkolás alkategóriában találhatók.