Ödön
2 °C
11 °C

Felfüggesztették a BKV biztonsági őreit

2009.11.23. 10:48

A BKV tájékoztatása szerint a Discrate Security Kft. felmentette a szolgálat ellátása alól azokat a biztonsági őröket, akik ellen csoportos garázdaság miatt vádemelést javasolt a rendőrség, mert tavaly novemberben ledobtak egy éjszakai buszról egy utast.

Mint arról beszámoltunk, befejeződött a nyomozás a Széna téri verekedő BKV-ellenőrök ügyében, az ügy iratait a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségre. A biztonsági őrök, ellenőrök 2008. december elején ledobtak egy utast az éjszakai buszról és megverték, megrugdosták. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság elkövetése miatt folytatott eljárást.

A BKV sajtóosztálya kérdésünkre úgy tájékoztatott, hogy szerződött partnerük, a Discrate Security Kft. felmentette az érintett biztonsági őröket a szolgálat alól, ami azt jelenti, hogy az eljárás befejezéséig nem dolgozhatnak a BKV járatain.

Hozátették: amennyiben a rendőrségnek az Ügyészség részére tett vádemelési javaslata szerint az eljárás megindul, annak kimenetelétől függően, a vagyonvédelmi törvény által meghatározottak szerint történik majd a biztonsági őrökkel szembeni további intézkedés.

Mint arról az Index beszámolt, Sz. Z. budapesti lakos tavaly december elején hajnalban a 6-os éjszakai járaton vitába keveredett a buszon dolgozó ellenőrökkel-biztonsági őrökkel, akik nem fogadták el menetjegyként azt a csekket, amit 20 perccel azelőtt kapott bírságként.

Sz. Z. elmondta, hogy a Széna téri megállónál a biztonsági emberek megemelték és ledobták a buszról. Ezután ők is leszálltak, és ököllel verni, rugdosni kezdték a mellkasán, fején és egyéb testrészein.

Az inzultusnak egy fiatal pár is a tanúja volt, valamint egy férfi, akiről később kiderült, hogy rendőr. Közeledtére a biztonsági őrök felugráltak a buszra, és távoztak, de a sértett értesülése szerint egy megállóval később a közben kiérkező rendőrjárőr utolérte a buszt és felvette az adataikat.

A sértett egyébként az Indexnek elmondta, hogy nemrég (még a nyomozás lezárása előtt előtt) találkozott a BKV egy járművén az egyik gyanusítottal, aki éppen dolgozott, és nem érezte nagy biztonságban magát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?