Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetbe vették Sz.-né Sz. Eleonórát

2010.01.07. 06:53 Módosítva: 2010-01-07 11:47:44

Házkutatást tartott Sz.-né Sz. Eleonóra, a BKV volt humánpolitikai igazgatójának a lakásán a rendőrség. A gyanú szerint Sz.-né csalt, amikor 86 millió forint végkielégítés és nagyjából 10 millió forint egyébb jutattás felvétele után is havi átlag 2,5 millióért tovább dolgozott a BKV-nál.

Házkutatást tartott Sz.-né Sz. Eleonóra lakásán és őrizetbe is vette a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a rendőrség. Különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával hallgatták ki. Sz.-né részletes, kilenc oldalas vallomást tett, de panasszal élt az őrizetbe vétel ellen. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Sz.-né 2008 májusában a BKV központjában
Sz.-né 2008 májusában a BKV központjában

Sz.-né emlékezetes körülmények között úgy vett fel 86 millió forintos végkielégítést és 10 millió forintnyi egyébb juttatást a BKV-tól, hogy valójában maradt a cégnél - 1,2 millió forintos havi fizetéssel és 120 százalékos prémiummal. A rendőrség szerint a végkielégítés kifizetése több pénzügyi, illetve munkajogi szabályba ütközött, az összeg utalványozására Szalainénak nem volt jogosultsága.

Sz.-né végül pár hónappal később ténylegesen is távozott a posztról, feladatait azután ideiglenesen Sziebert György, a cég volt jogi igazgatója látta el. Sziebertet decemberben tartóztatta le a rendőrség korrupció gyanújával.

A nyomozás során a rendőrség 54,1 millió forintot zárolt Szalainé bankszámláján.

A rendőrség tájékoztatása szerint a napokban további gyanúsítotti meghallgatások várhatóak az ügyben.