Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Őrizetbe vették Sz.-né Sz. Eleonórát

2010.01.07. 06:53 Módosítva: 2010.01.07. 11:47

Házkutatást tartott Sz.-né Sz. Eleonóra, a BKV volt humánpolitikai igazgatójának a lakásán a rendőrség. A gyanú szerint Sz.-né csalt, amikor 86 millió forint végkielégítés és nagyjából 10 millió forint egyébb jutattás felvétele után is havi átlag 2,5 millióért tovább dolgozott a BKV-nál.

Házkutatást tartott Sz.-né Sz. Eleonóra lakásán és őrizetbe is vette a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a rendőrség. Különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával hallgatták ki. Sz.-né részletes, kilenc oldalas vallomást tett, de panasszal élt az őrizetbe vétel ellen. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Sz.-né 2008 májusában a BKV központjában
Sz.-né 2008 májusában a BKV központjában

Sz.-né emlékezetes körülmények között úgy vett fel 86 millió forintos végkielégítést és 10 millió forintnyi egyébb juttatást a BKV-tól, hogy valójában maradt a cégnél - 1,2 millió forintos havi fizetéssel és 120 százalékos prémiummal. A rendőrség szerint a végkielégítés kifizetése több pénzügyi, illetve munkajogi szabályba ütközött, az összeg utalványozására Szalainénak nem volt jogosultsága.

Sz.-né végül pár hónappal később ténylegesen is távozott a posztról, feladatait azután ideiglenesen Sziebert György, a cég volt jogi igazgatója látta el. Sziebertet decemberben tartóztatta le a rendőrség korrupció gyanújával.

A nyomozás során a rendőrség 54,1 millió forintot zárolt Szalainé bankszámláján.

A rendőrség tájékoztatása szerint a napokban további gyanúsítotti meghallgatások várhatóak az ügyben.