Ödön
1 °C
11 °C

Garázda BKV-s biztonsági őrök ellen emeltek vádat

2010.01.07. 15:54 Módosítva: 2010-01-07 15:54:33

2008 decemberében a BKV egy éjszakai járatán nyolc biztonsági esett neki egy utasnak, aki nem akart jegyet venni, mert korábban már megbüntették, amit csekkel bizonyítani is tudott. Mint a sértett akkor az Indexnek elmondta, lelökték a buszról, kirúgták a lábát, majd a földön fekvő és összegörnyedő embert körbeállták és együttesen nagy erővel rugdosták, valamint ököllel ütötték. Vádat emeltek ellenük.

Vádat emelt az ügyészség nyolc, a BKV éjszakai járatain szolgálatot teljesítő biztonsági őr ellen, akik még 2008 decemberében bántalmaztak egy utast a Széna téren, közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön.

A vádirat szerint a biztonsági őrök 2008. december 2-ára virradó éjjel a 906-os éjszakai buszon teljesítettek szolgálatot, ennek részeként ellenőri feladatokat is elláttak. Egy ember a II. kerületben, a Mechwart téren szállt fel a buszra, és utazási jogosultságának igazolására egy csekket mutatott fel, mivel nem sokkal korábban már emiatt megbüntették. A csekket azonban a másodrendű vádlott nem fogadta el, és jegyvásárlásra szólította fel az embert, aki erre nem volt hajlandó.

Az időközben elindult buszon szóváltásba keveredtek, az őrök pár perccel később a Széna téri buszmegállóba érve elkezdték letolni az utast a buszról. Az utas védekezésként megragadta a busz kapaszkodóit és az elsőrendű vádlott ruháját, erre az első- és másodrendű vádlott egy további társukkal együtt ököllel ütni és rúgni kezdték, miközben letolták-lerángatták a járdára.

A történteket látva a többi biztonsági őr is leugrott a buszról, és mind a nyolcan az utasra támadtak, a lábát kirúgták, és a földre vitték. Az őrök a földön fekvő és összegörnyedő embert körbeállták és együttesen nagy erővel rugdosták, valamint ököllel ütötték, amelynek csak a busz indulását, illetve az ajtók záródását jelző csengő vetett végett.

A körülbelül egy percig tartó folyamatos bántalmazás miatt az utas a fején és a mellkasán szenvedett zúzódást, amely ugyan nyolc napon belül gyógyult, de - figyelemmel az ütések és rúgások erejére, valamint a támadott testtájékokra - fennállt a nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülés reális lehetősége is.

A II. és III. kerületi ügyészség a vádlottakat társtettesként, csoportosan elkövetett garázdasággal, valamint súlyos testi sértés kísérletével vádolja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?