Gyanúsítottként hallgatták ki a II. kerületi rendőrkapitányt

2010.02.10. 14:38 Módosítva: 2010.02.10. 15:03

Gyanúsítottként hallgatta ki szerdán a Budapesti Nyomozó Ügyészség Hangyási Sándor volt II. kerületi rendőrkapitányt, aki állítólag jogosulatlanul fizetett vásárlási utalvány kártyával a MOL benzinkútjainál.

A II. kerületi rendőrkapitányt "nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette és magánokirat-hamisítás" bűntette miatt hallgatták ki - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Skoda Gabriella közleményében azt írta: a volt rendőrkapitány a gyanú szerint 2009. január 26-án magát egy alapítvány képviselőjének feltüntetve jogosulatlanul vett át a MOL Nyrt.-tól egy vásárlási utalvány kártyát, melyet 2009. január és 2010. január között több alkalommal, jogosulatlanul magáncélra használt fel a MOL Nyrt. töltőállomásain.

A férfi a kihallgatás során nem tett vallomást, szabadlábon védekezik, zárul az ügyészségi közlemény.

Az ügyészség kedden jelentette be, hogy a volt VIII. kerületi rendőrkapitányt hatrendbeli hivatali visszaélés bűntette és egyrendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A két kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását egyidőben, három héttel ezelőtt vonta vissza indoklás nélkül Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az országos rendőrfőkapitány. A rendőrségi közlés szerint Hangyási Sándor II. kerületi és Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitány kérte nyugállományba helyezését.

Még aznap, január 20-án hivatali visszaélés gyanúja miatt házkutatást tartott a Budapesti Nyomozó Ügyészség a VIII. kerületi rendőrkapitányságon, másnap pedig a II. kerületi rendőrkapitányságon.