Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Házkutatás fővárosi rendőrkapitányságoknál

2010.01.21. 15:30
Házkutatást tartottak csütörtökön a II. kerületi rendőrkapitányságon, az ügyészség sikkasztás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságnál volt házkutatás. A két kapitányság vezetőjét szerdán mentette fel a budapesti rendőrfőkapitány.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az Indexnek elmondta, hogy csütörtökön házkutatást tartottak a II. kerületi rendőrkapitányságon. Az ügyészség sikkasztás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A szóvivő hozzátette, a nyomozás nincs összefüggésben a szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságon tartott házkutatással. A VIII. kerületben az ügyészség hivatali visszaélés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány egy csütörtöki sajtótájékoztatón az üggyel kapcsolatban annyit mondott, hogy indoklás nélkül vonta vissza a dr. Hangyási Sándor rendőrezredes, a II. kerületi rendőrkapitányság vezetőjének és Práger Ferenc rendőrezredes, a VIII. kerületi rendőrkapitányság vezetőjének vezetői megbízását.

Hozzátette még, hogy két budapesti rendőrségi szervnél tartottak házkutatást, de hogy a leváltások összefüggésben vannak-e ezekkel, nem mondhatja meg, mert sértené az ügyekben indult nyomozás érdekeit.