Házkutatás fővárosi rendőrkapitányságoknál

2010.01.21. 15:30
Házkutatást tartottak csütörtökön a II. kerületi rendőrkapitányságon, az ügyészség sikkasztás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságnál volt házkutatás. A két kapitányság vezetőjét szerdán mentette fel a budapesti rendőrfőkapitány.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az Indexnek elmondta, hogy csütörtökön házkutatást tartottak a II. kerületi rendőrkapitányságon. Az ügyészség sikkasztás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A szóvivő hozzátette, a nyomozás nincs összefüggésben a szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságon tartott házkutatással. A VIII. kerületben az ügyészség hivatali visszaélés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány egy csütörtöki sajtótájékoztatón az üggyel kapcsolatban annyit mondott, hogy indoklás nélkül vonta vissza a dr. Hangyási Sándor rendőrezredes, a II. kerületi rendőrkapitányság vezetőjének és Práger Ferenc rendőrezredes, a VIII. kerületi rendőrkapitányság vezetőjének vezetői megbízását.

Hozzátette még, hogy két budapesti rendőrségi szervnél tartottak házkutatást, de hogy a leváltások összefüggésben vannak-e ezekkel, nem mondhatja meg, mert sértené az ügyekben indult nyomozás érdekeit.