Betontuskó védi a bicikliseket a körúton

2010.03.04. 14:05 Módosítva: 2010.03.04. 14:05

Egy veszélyesen elhelyezett sávelválasztó betontuskó háborította fel olvasónkat a Szent István körúton a Margit hídnál. A főpolgármesteri hivatal azóta már feldíszítette a betontuskót fényvisszaverő csíkokkal.

A mai reggelen találkoztunk a Szent István körút Margit híd felőli oldalán ezzel a „maximálisan közlekedésbarát” sávelválasztó kolosszussal, ami a buszsávot hivatott elválasztani a másik sávtól, írta Kata kedden.

Amint látható, még némi megkülönböztető jelzésre is restek voltak azok, akik ezt a módszert találták a legalkalmasabbnak a probléma megoldására. Nyilván azt gondolták, hogy sötétben, esőben v. éppen egy száguldó mentőből is remekül látszik a műalkotás, szerintem pedig több mint életveszélyes. Talán megérne egy rövidke figyelemfelhívást ez a megoldás, zárta a levelét olvasónk.

beton1

Megkerestük a főpolgármesteri hivatal sajtóosztályát, mivégre a betontuskó az úton, és a következő választ kaptuk: a fényképen látható betontömb egy komplexebb forgalomtechnikai átalakítás első eleme volt. Kedd délutánra már számos más dolog is elkészült ezen a részen.

A Margit hídról lehajtó buszok és biciklisek számára sárga színnel felfestettek egy-egy sávot, a régi útpályán, ahol biztonságosan elhagyhatják a hidat. A képen látható betontömb egy fizikai elválasztó elem, mára ezen a betontömbön már fényvisszaverő csíkok vannak, illetve közlekedési tábla is segíti a bicikliseket és a buszvezetőket abban, hogy biztonságosan közlekedhessenek.

beton2

A BKV előre tájékoztatta a buszvezetőket arról, hogy külön buszsáv és biciklisáv létesül a híd pesti hídfőjénél, zárta sorait a sajtóiroda.