Feltörték a postaládákat Csepelen és Józsefvárosban

2010.08.17. 13:48 Módosítva: 2010.08.17. 15:40

A csepel.info blog értesülései szerint az Ady Endre út több panelházában feltörték a postaládákat, de az Árpád út egyik házából is elloptak több tucatnyi önkormányzati választásokra szóló értesítőt és ajánlószelvényt. Ez minden választás előtt megismétlődik, ráadásul ugyanazon a környéken.

Xantus Judit, a VIII. kerület jegyzője elmondta, hogy több józsefvárosi társasházban is feltörték a postaládákat. Eddig a Diószeghy Sámuel és a Kőris utcából kaptak jelzéseket, azt egyelőre nem tudni, hány szelvényt vittek el.

Idén tavasszal új megoldásokat alkalmaztak az ajánlószelvény-gyűjtésnél, mivel a cédulák hamisítása nehezebbé vált. A postaládák feltörése mellett ál-kopogtatócédulagyűjtők járták a lakásokat, ismeretlen pártok ajánlottak pénzt a cédulákért cserébe. A keresletre az állampolgárok is ráéreztek: voltak akik maguk ajánlották fel pénzért bárkinek a kopogtatócédulát. Csalásra csak ritkán derült fény.

Az önkormányzati választásokra a jelölteknek több szempontból nehezebb lesz összegyűjteni az ajánlószelvényeket, mint a tavaszi országgyűlési választásokra, így most sem zárható ki, hogy visszaélések történnek majd, mondta Tóth Zoltán választási szakértő.