no

Tarlós bízik a BKV-ügy megoldásában

2012.01.11. 17:36

Megkezdi a tárgyalásokat a fővárosi tárgyalódelegáció a BKV ügyében, de megállapodást a miniszterelnökkel kíván a főváros kötni, mondta Tarlós István főpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

Tarlós hozzátette, az elmúlt napokat visszanézve az tűnt fel neki, hogy mind a miniszterelnök, mind a Fidesz parlamenti frakcióvezetője arról beszélt, hogy a BKV problémáit a fővárosnak kell megoldania. Ebből arra következtetett, hogy nem a konfrontációk miatt hezitál a kormány, hanem azért mert azt hiszik, hogy a fővárosnak komoly átcsoportosítható tartalékai vannak.

A főpolgármester kijelentette: fekete-fehéren ki kell derülnie a miniszterelnök számára, hogy ez nem így van. Ezt bizonyítania kell a fővárosnak és bizonyítani is fogja. Éppen ezért bízik a BKV-ügy megoldásában.

Tarlós István szerint ha az egyetértés elvben létrejön, akkor a főváros biztosítja a januárban visszafizetendő hitel összegét, és nyernek 1-1,5 hónapot.

D  TT20120111011
Fotó: Kovcs Attila

A főpolgármester felsorolta a fővárosi tárgyalódelegáció tagjait is, akik sorrendben a következők: Tarlós István, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, György István főpolgármester-helyettes, Rogán Antal fővárosi és parlamenti képviselő, és Németh Zoltán parlamenti képviselő és fővárosi frakcióvezető.

Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kedden az Inforádióban beszélt arról, hogy a kormány mit szeretne látni a támogatásért cserébe. Eszerint nem annyiból kellene állnia a kormány-főváros kapcsolatnak, hogy Budapest évente benyújtja a BKV-számlát az államnak, hanem jó lenne látni és jó előre tervezni, hogy ki melyen felelősséget vállal a működés finanszírozásában.