Újabb nagyszabású BKV-s tüntetés

2012.02.16. 12:53

Információink szerint a vonulásos demonstrációt szervez a városon keresztül két nagy BKV-s szakszervezet február 22-re. A tüntetés csúcspontja egy spontán focimeccs lesz a Parlament előtt a tervek szerint.

Úgy értesültünk, hogy a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége (KEKSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) a február 7-i demonstráció után újra tüntetést szervez, ezúttal nem a BKV Akácfa utcai székháza, hanem a Városháza és a Parlament elé.

A tervek szerint három menet indulna el Budapest három különböző pontjáról: a Boráros térről, a Keleti pályaudvarról és a Nyugati pályaudvarról. A demonstrálók a Blaha Lujza téren egyesülnének, majd együtt folytatnák az útjukat a Városháza elé, ahol petíciót adnak át a főpolgármesternek.

Innen a következő állomás a Parlament, ahol szintén kiosztanának egy petíciót, ezúttal a miniszterelnöknek, majd spontán futball-mérkőzést játszanának le a Kossuth téren.

Mint arról beszámoltunk, február 7-én több mint ezer BKV dolgozó tüntetett délután a közlekedési cég Akácfa utcai székháza előtt. A demonstrálók az ellen tiltakoztak, hogy a főváros és a BKV vezetés a bérükön spóroljon.