A Hagyó-per vádlottja szerint Puch László cége is kapcsolatban állt a BKV Zrt.-vel

2013.01.22. 17:23

A hatodrendű vádlott nyomozati vallomása szerint Puch László szocialista politikus Média Magnet Kft. nevű cége is kapcsolatban állt a BKV Zrt.-vel. H. Éva vallomását a Hagyó Miklós és társai elleni, a Kecskeméti Törvényszéken folyó per keddi tárgyalási napján ismertették.

A vádirat szerint a Média Magnet Kft., ami a hatodrendű vádlott nyomozati vallomása szerint Puch László cége, nyolc tanulmányt készített a BKV Zrt.-nek, és ezekért a közlekedési vállalat 25,4 millió forintot fizetett ki. „A tanulmányok a BKV Zrt. számára szükségtelenek voltak, felhasználásra nem kerültek” – áll a vádiratban.

H. Éva 2007. február 1-től a BKV Zrt.-hez tartozó DBR Metro részlegénél volt alkalmazásban sajtóreferensként, majd 2008. február 10. és 2009 augusztusa között Hagyó Miklós elsőrendű vádlott mellett, a főpolgármester-helyettesi kabinetben, megbízással sajtó- és PR tanácsadói munkakört látott el. A vádirat szerint a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes által létrehozott és vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1 milliárd 490 millió forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak.