Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A BKK látványtervháborút indított

2014.12.01. 16:09 Módosítva: 2014-12-01 19:53:20

A BKK nyilvánosságra hozta a honlapján a fővárosi dunai fejlesztésről szóló megvalósíthatósági tanulmányt, amely eddig a fiókban várta, hogy a fővárosi önkormányzat előrukkolhasson vele. A cég múlt héten indult kommunikációs inváziójának valószínűleg az az oka, hogy Vitézy Dávid szerdán várhatóan ki lesz rúgva a BKK éléről, a társaságot pedig kettéválasztják. A főváros szerint Vitézy most egyeztetés nélkül mindent kipakol az internetre, ami az asztalfiókjában van.

Nem akartuk, hogy a szemétben végezze, ha már ennyit dolgoztunk rajta

– mondta egy BKK-s forrásunk arra a kérdésre, hogy miért tették ki a fővárosi dunai hajózás fejlesztéséről szóló megvalósíthatósági tanulmányt és a látványterveket az internetre, amikor az már jó ideje arra vár, hogy Budapest vezetése majd nagy csinnadrattával bemutatja.

A látványtervháború még múlt héten indult, amikor az Urbanista a BKK Facebook-oldala alapján kihozta a főváros kötöttpályás közlekedésének fejlesztési terveit. Erre Tarlós István egy hírtévés interjúban úgy reagált, hogy  

A BKK vezetője kiteszi a Portfolióra egy végeláthatatlan lista keretében és megpróbálja úgy beállítani a dolgot, mintha ez az egész egyedül az ő kizárólagos szellemi és egyéb terméke lenne, ez az én szememben idétlenség. Ezeket meg kell szüntetni.

A kommunikációs offenzívát úgy tűnik, mégsem sikerült megszüntetni, ennek jele a hajózási koncepció nyilvánosságra kerülése. Mint Szűcs-Somlyó Máriától, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatójától megtudtuk, ez az akció sem volt egyeztetve a városházával.

Most hirtelen minden, ami Vitézy fiókjában volt, kikerül az internetre

– mondta lapunknak. Hozzátette: a terveket a BKK-n keresztül a fővárosi önkormányzat rendelte meg, fizette ki, nem kezelheti azokat a sajátjaként Vitézy Dávid.

A koncepció egyébként arról szól, hogy megérné kiépíteni a dunai hajójáratokat, mert több városrészben és az agglomerációban reális alternatíva lenne, kiváltaná a révhajókat, sok esetben a hidakat. Elsőnek egy négyvonalas (két alap + két kiegészítő) hálózat létesülne a városhatáron belül, amire később ráépülhetne egy Százhalombatta-Dunafüred és Nagymaros között közlekedő agglomerációs járat. Ehhez 18 darab városi és hat darab helyközi hajót venne a főváros, darabonként 440 és 550 millió forintért. A hajókról és állomásokról már látványtervek is készültek:

A BKK szerint a megvalósíthatósági tanulmány azért készült, hogy a következő ciklus uniós támogatásainak megszerzésekor építeni lehessen rá.

Frissítés: Megjött a villamos is

A BKK kirakta a honlapjára a villamos- és trolifejlesztésekről szóló tanulmányok összegzéseit is.

Frissítés 2: Leállt a BKK honlapja

Cikkünk megjelenése után nem sokkal leállt a BKK honlapja. A cikkünkben a linkekre kattintva a következő üzenet várja az arra tévedőket: "Ez a weboldal nem érhető el." Az üzemzavar okáról nincs egyelőre információnk.

Frissítés 3: Ismét megy a bkk.hu

A BKK honlapja hat óra után ismét elindult. Lehet, hogy legfrissebb hírük okozta a virtuális trombózist, miszerint megnyitották a BKK újabb két ügyfélközpontját Kőbánya-Kispest M és a Ferenciek tere M metróállomáson, ahol minden ügy elintézhető: jegy- és bérletvásárlás, közlekedési információk, taxipanasz-kezelés, MOL Bubihoz fűződő ügyintézés és általános utastájékoztatás.