Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tarlós tízezer új fát ígér Budapestre

2016.10.27. 15:14 Módosítva: 2016.10.27. 15:49

Tízezer új fát Budapestre! címmel indít faültetési programot a Fővárosi Önkormányzat - jelentette be Tarlós István főpolgármester csütörtökön a Városligeti fasorban. Elmondta: céljuk, hogy 2019-ig 8 ezer üres fővárosi fahelyet ültessenek be.

A program részeként még idén 20 kerület 62 utcájában 1600 új fát ültet el a Főkert Nonprofit Zrt. A Városligeti fasorba 180 vadgesztenye fát ültetnek el, míg az Andrássy úton 29 új kőrist - mondta Tarlós István a sajtótájékoztatón, amit a Ligetvédők aktivistái bekiabálásokkal és dudálással zavartak meg.

A főpolgármester szerint Magyarországon kormányrendelet írja elő, hogy mikor szükséges fakivágáshoz folyamodni, ettől eltérve Budapesten egyetlen fát sem vágtak még ki.

DK: Hiteltelen

Arcpirító, hogy az a Tarlós István beszél faültetésről, akinek a főpolgármestersége alatt a legtöbb fát vágták ki Budapesten. "Láttuk a Városligetben, láttuk a Római parton, láttuk a József Nádor téren, láttuk az Orcy-kertben és láttuk a Dráva utcában is a tömeges fakivágásokat. Ez a városvezetés nem ülteti, hanem kivágja a fákat, nem foglalkozva a civilek, az ellenzékiek és úgy általában a budapestiek akaratával" - közölte a párt. A Demokratikus Koalíció felszólítottaa a főpolgármestert, hogy hagyjon fel a faültetési ígérgetéssel és inkább állítsa le a budapesti fakivágásokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!