Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Érezte már úgy, hogy van wifi a BKV-n?

2017.11.08. 13:54

Olvasónk találta a BKV-n utazva, hogy van ingyenes wifi az egyik járművön. Ez nem éppen egy bréking nyúz, de nem nagyon találtuk jelét annak, hogy ezt a szolgáltatást a közlekedési vállalat lépten-nyomon reklámozná, ezért megkérdeztük: mióta, hol, mi?

A BKV válasza szerint az idén „megkezdődött az ingyenes közösségi WiFI szolgáltatás kiépítése a város forgalmas tömegközlekedési csomópontjaiban”. Jelenleg hat helyszínen érhető el a szolgáltatás, egyelőre kísérleti üzemben:

  • Örs vezér tere
  • Hősök tere
  • Keleti pályaudvar
  • Deák Ferenc tér
  • Kálvin tér
  • Vörösmarty tér

És nem állnak le ezzel, a főváros elképzeléseinek megfelelően a következő időszakban további helyszíneken tervezik a szolgáltatás kiépítését. A Budapest Free WiFi koncepcióval összhangban a hozzáférési pontok a kiemelt turisztikai jelentőségű közlekedési csomópontokban valósulnak meg. Kísérleti üzemben néhány közösségi közlekedési járművön is működik ingyenes WiFi elérés, melynek kiterjesztését a tesztek értékelése után 2018-tól tervezik.

Tavasszal arról adtunk hírt, hogy a BKK tendert írt ki, hogy a még nem bekamerázott villamosokon legyen kamera és wifi.