Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már azt is pedzegetik, mikor készülhet el a 2-es metró meghosszabbítása

D MTZ20170111033
2018.02.14. 03:55 Módosítva: 2018-02-14 10:47:04

A XVI. kerület fideszes polgármestere 2025-2026-ra lengette be a 2-es metró meghosszabbítását. Kovács Péter a Magyar Hírlap szerdai számában megjelent interjúban azt is elmondta, hogyan képzelné az Örs vezér téri áthidalással együtt 306 milliárd forintosra becsült projekt finanszírozását: 

  • 90 százalékát az Európai Unió fizetné
  • 10 százalékát a magyar állam adná

Kovács szerint ha a finanszírozásról szóló egyeztetésekkel nem lesz bonyodalom, akkor 2022-2023-ban kezdődhetnek el a 2-es metró és a HÉV összekötésével járó munkálatok. A polgármester a rövidebb bejutás mellett azt tartja a fejlesztés legnagyobb előnyének, hogy

teljesen átstrukturálja majd a közlekedést, amivel egész buszjáratokat lehet megspórolni

Kitért arra is, hogy a HÉV-nek eleve nagy szüksége lenne a felújításra, a projekt részeként valószínűleg ezt is tudnák orvosolni, és csak egy kisebb pluszforrást kellene rászánni.

Nem a XVI. az egyetlen külső-pesti kerület, mely bejelentkezett egy metróvonalra, 2018 elején Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere egy rákoskeresztúri szárnyvonalat vizionált, melynek építése 2020-ban indulhatna meg.

(MTI)

(Borítókép:  Máthé Zoltán / MTI)

Miért nem mondja el véleményét az Index tematikus Facebook-oldalán? Csatlakozzon!