Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Április végétől eltűnnek a régi metrókocsik

2018.03.28. 08:28

Már a 3-as metrón futó régi metrószerelvények kétharmadát felújították, április végétől már csak ezek járnak a vonalon, írja a Magyar Nemzet BKV-s belső forrásokra hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy a 37, egyenként 6 kocsiból álló szerelvény közül 25 már megérkezett Budapestre a Metrovagonmas Moszkva melletti üzeméből.

Korábban jelentős késések voltak, ezért a BKV kétmilliárd forintnál is több kötbért követel, de ebben végleges egyezség még nincs.

A 3-as metró állomásainak akadálymentesítéséről még folynak tárgyalások kormányzati illetékesek és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége között, ezek április vége előtt nem érnek véget.

BJASZ20140226003
Fotó: Jászai Csaba

A déli szakasz állomásainak felújítására kiírt közbeszerzési pályázat első fordulója már véget ért, a második körbe bejutott cégek szintén április végéig küldhetik be az ajánlataikat.