Olyan vicceset írt a DK az 5-ös metróról, hogy az Index kukázott egy cikkötletet

D KOS20150809011
2019.07.17. 11:20 Módosítva: 2019.07.17. 13:31

Az Indexen a legritkább esetekben szoktuk pártok közleményeit önmagukban leközölni, legfeljebb utólag idézzük őket, annak a cikknek a részeként, aminek a témájára a közlemény reagál. Most azonban kivételt teszünk, mert a Demokratikus Koalíció váratlanul szórakoztatót írt a készülő, (sőt, valójában a világ legelső metrójaként már 1888-ban beüzemelt) óbudai 5-ös metróról. Emiatt kénytelenek is voltunk elvetni egy indexes cikk ötletét, amiben mi is mindenféle dolgok átnevezésére tettünk volna építő javaslatokat. Íme a DK közleménye:

A hírek szerint szeptembertől 5-ös metró lesz a szentendrei HÉV neve. Az új módszer – amellyel az 5-ös metró megszületik – lehet a következő évek városfejlesztési csodafegyvere, amivel végre minden problémát egy csapásra megoldhatunk.

A Demokratikus Koalíció tele van javaslatokkal:

  • – A térkövet átnevezhetnénk kocsányos tölgyre, így pillanatok alatt Budapest lehetne a legzöldebb főváros.
  • – A magyar kórházak folyosói és várói megkaphatnák a rendelő és a műtő elnevezéseket, így többé senki nem mondhatná, hogy bármennyit is várnia kell arra, hogy bejusson.
  • – A futball NB1-et átnevezhetnénk Világbajnokságra, így nem csak, hogy mindig magyar csapat lenne a világbajnok, de a világméretű sikert garantáltan átélhetnénk minden évben.
  • – A magyar forintot a névérték változtatása nélkül átnevezhetnénk magyar euróra, az egész világ a csodájára járna a 100 ezer eurós minimálbérnek.
  • – A Margit- és Hajógyári-szigetet átnevezhetnénk összefoglaló néven Maldív-szigetekre, így végre minden budapesti elmondhatná magáról, hogy luxusnyaralásra tudta vinni a családját.

Eddig a közlemény. Ami ha jóvá nem is teszi, de legalább némileg feledteti a párt tegnapi reakcióját Takaró Mihály Esterházy Pétert kultúrarombólónak nevező kijelentésére. A DK ugyanis erre fel azon kajánkodott, hogy a jobboldalnak azért savanyú a szőlő, mert nincsenek EP-hez fogható írói.

Esterházyt nem érteni nem bűn, de aki az életművét a politikai szekértábor-logikába próbálja szuszakolni, pontosan ugyanazt a sormintát követi, ami Takaró Mihály fejében sötétlik.

(Borítókép: Turisták fényképezik magukat a szentendrei HÉV Batthyány téri végállomásán. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)