Ilona
17 °C
32 °C

Vánszorogó villamosok a Nagykörúton

2006.07.21. 16:22
Lassítottak pénteken a 4-6-os villamosok a Nagykörút északi részén, miután ismét gondok akadtak a felsővezetékek tartószerkezeteivel.

Péntek délután a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület arról tájékoztatta az Indexet, hogy megint gondok vannak a nagykörúti villamosvonalon. A szerelvények ugyanis 10 kilométeres sebességgel araszolnak a körúton a Jászai Mari tér és a Wesselényi utca között. A Wesselényi és a Király utca között 5 kilométeres a sebességkorlátozás.

Aba Botond, a BKV vezérigazgatója az Indexnek elmondta, hogy átmenetileg tényleg lassítottak a járatokon, ugyanis állampolgári bejelentések érkeztek arról, hogy három helyen meglazultak a felsővezetékeket tartó kampók.

Azonnal javítottak - mondja Aba Botond

Két helyen azonnal kijavították a hibákat, illetve az új tartószerkezetekre rögzítették a vezetékeket, egy harmadik helyen - az Oktogonnál - viszont legalább péntek éjjelig, azaz üzemzárásig lassítanak a villamosok, mert akkor egy erőgéppel tesztelik, hogy bírja-e a terhelést a tartó. Ha szükség van erre, akkor éjjel azt is kijavítják - mondta Aba Botond. (A vezérigazgató nem beszélt arról, hogy szakaszonként eltérő korlátozások lennének a körúton.)

A vezérigazgató hozzátette: július 26-áig megerősített műszakban 2-3 brigád dolgozik azon, hogy a tartószerkezeteket ellenőrizzék és javítsák, a Moszkva tértől korábban már eljutottak a Margit hídig, aztán ott megdőlt, illetve kidőlt az egyik oszlop, és ezért Pesten folytatták a munkát.

Most a háromnapos hétvégi munkák idején várhatóan a Podmaniczky utcáig eljutnak a szerelők, 26-áig pedig az Oktogonig megerősítik az új felsővezetékek rögzítő elemeit.