Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Folytatja harcát Atkári ellen az SZDSZ

2005.04.28. 11:55
Hiába szavazta meg Atkári János előterjesztését a Fővárosi Közgyűlés, a testület az SZDSZ kezdeményezésére meg is semmisítette a csepeli szennyvíztisztító beruházásának késedelmeit vizsgáló eseti bizottság felállításáról hozott döntését. A kormánypártok új ügyvezetőt neveznek ki a jelenlegi mellé a beruházás előkészítését végző önkormányzati Kft. élére.

Előbb megszavazta, majd egy újabb szavazás után visszavonta a csepeli szennyvíztisztító-beruházás felülvizsgálatára felállítandó eseti bizottság megalakítását a Fővárosi Közgyűlés. A száznyolcvanmilliárd forintos beruházás előkészítésének késését vizsgáló bizottság felállítását Atkári János szabaddemokrata alpolgármester kezdeményezte.

Miután a közgyűlés megszavazta a határozatot, Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője formai okokra hivatkozva a döntés megsemmisítését kérte. A közgyűlés Bőhm indítványát is elfogadta.

A frakcióvezető szerint vizsgálóbizottság létrehozásáról nem dönthettek volna ügyrendi javaslatként, csak írásbeli előterjesztés és megfelelő előkészítés után.

Az ellenzéki kifogások ellenére a közgyűlés elfogadta Vajda Pál (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek azon javaslatát, hogy a csepeli szennyvíztisztító előkészítését bonyolító önkormányzati kft.-nek még egy ügyvezetője legyen. A városvezetés az új ügyvezetőre bízná a központi szennyvíztisztító bonyolítását, a másik igazgató pedig az egyéb feladatokat irányítaná.

Az ellenzékiek szerint nem újabb vezetőre, hanem a jelenlegi cseréjére lenne szükség, ha akadozik a munka. Az új igazgató mintegy hétszázezer forintos havi fizetést és éves alapbérének 100 százalékát kapja prémiumként. Az előterjesztést csak a kormánypártiak szavazták meg, Atkári János kivételével.