Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

A kábeltolvajokért fizet fejpénzt a BKV

2008.03.22. 16:29
Fémhulladék-kereskedőkkel dolgozhatnak össze azok a színesfém-tolvajok, akik ipari mennyiségben lopják a BKV rézből készült felsővezetékeit. Csütörtökön például az 56-os villamos vonalán kelt lába 240 méter kábelnek, az utóbbi fél évben pedig összesen több tízmillió drótot vágtak le. A BKV most besokallt, és félmillió forintot ajánl annak, aki a kábelmaffia nyomára vezeti.

Többször is maffiamódszerekkel tulajdonítottak el értékes, rézből készült légkábeleket a BKV Zrt. vonalain, ezzel csak az elmúlt fél évben több tízmillió forintos kárt okoztak a közlekedési vállalatnak. A BKV félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, az ügyben a rendőrség is nyomoz.

Legutóbb csütörtökön az 56-os villamos vonalán loptak el 240 méter kábelt. A lopások miatt többször előfordult, hogy a HÉV szerelvényei csak egy vágányon közlekedtek és a kocsikban nem volt fűtés. A kábeleket általában szervezetten, éjjel vágják le, valószínűleg olyanok, akik értenek az elektromossághoz, hiszen a vezetékekben több ezer voltos feszültség van, ami halálos áramütést okozhat.

A tolvajokat a közlekedési vállalat éjjeli ellenőrein kívül már a rendőrség is keresi. A fővárosban az összes kerületi kapitányság nyomoz az ügyben, de a BKV felvette a kapcsolatot a Pest Megyei és az Országos Rendőr-főkapitánysággal is.

A BKV szerint a színesfém-tolvajok fémhulladék-kereskedőkkel dolgozhatnak össze. A közlekedési vállalat a nyomravezetőnek félmillió forintot fizet. Akinek információi vannak a kábel tolvajokról, megteheti bejelentését a BKV-nál és a rendőrségen is.,/p>