Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kábeltolvajokért fizet fejpénzt a BKV

2008.03.22. 16:29
Fémhulladék-kereskedőkkel dolgozhatnak össze azok a színesfém-tolvajok, akik ipari mennyiségben lopják a BKV rézből készült felsővezetékeit. Csütörtökön például az 56-os villamos vonalán kelt lába 240 méter kábelnek, az utóbbi fél évben pedig összesen több tízmillió drótot vágtak le. A BKV most besokallt, és félmillió forintot ajánl annak, aki a kábelmaffia nyomára vezeti.

Többször is maffiamódszerekkel tulajdonítottak el értékes, rézből készült légkábeleket a BKV Zrt. vonalain, ezzel csak az elmúlt fél évben több tízmillió forintos kárt okoztak a közlekedési vállalatnak. A BKV félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, az ügyben a rendőrség is nyomoz.

Legutóbb csütörtökön az 56-os villamos vonalán loptak el 240 méter kábelt. A lopások miatt többször előfordult, hogy a HÉV szerelvényei csak egy vágányon közlekedtek és a kocsikban nem volt fűtés. A kábeleket általában szervezetten, éjjel vágják le, valószínűleg olyanok, akik értenek az elektromossághoz, hiszen a vezetékekben több ezer voltos feszültség van, ami halálos áramütést okozhat.

A tolvajokat a közlekedési vállalat éjjeli ellenőrein kívül már a rendőrség is keresi. A fővárosban az összes kerületi kapitányság nyomoz az ügyben, de a BKV felvette a kapcsolatot a Pest Megyei és az Országos Rendőr-főkapitánysággal is.

A BKV szerint a színesfém-tolvajok fémhulladék-kereskedőkkel dolgozhatnak össze. A közlekedési vállalat a nyomravezetőnek félmillió forintot fizet. Akinek információi vannak a kábel tolvajokról, megteheti bejelentését a BKV-nál és a rendőrségen is.,/p>