Átalakították a BKV vezérkarát

2008.09.30. 15:50
Kocsis István a BKV új vezérigazgatója egy hónap után átalakította a közlekedési cég vezérkarát. A korábbi vezetőkből megtartotta, sőt, második embernek maga mellé emelte Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgatót, alacsonyabb posztot ajánlott fel viszont Regőczi Miklós értékesítési vezérigazgató-helyettesnek, Olti Ferenc vezérigazgató-helyettesnek, és Balogh Árpádnak, a DBR Metró Projektigazgatóság vezetőjének.

Az Index úgy tudja, hogy Kocsis István, annak ellenére, hogy egy nekünk adott interjújában néhány hónapot ígért mindenkinek, 30 nap leteltével átalakította a BKV vezetését.

Első lépésként az elmúlt napokban általános helyettesévé tette Balogh Zsoltot, aki Kocsis szeptember 1-i munkába lépéséig megbízott vezérigazgató-helyettes volt. Ezzel a lépéssel kedvezett politikai feletteseinek, Balogh Zsoltot ugyanis sokan a városvezetés, azon belül a szakmai főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós emberének tartották.

Második lépésként több bizalmi embert is elmozdított a helyéről. Így például Regőczi Miklóst, korábban kommunikációs, majd értékesítési vezérigazgató-helyettest. Az Index úgy tudja, hogy Regőczinek felajánlottak egy kisebb szerepkört a BKV holdinggá alakítása után az értékesítési területen, de ez nem egyenlő a korábbi hatáskörrel. A volt helyettes ezért közös megegyezéssel távozik.

Elhagyta a 4-es metró felügyelő vezérigazgató-helyettesi széket Olti Ferenc, aki az Index értesülése szerint külső tanácsadói posztot kaphat. A Demszky Gábor bizalmi emberének számító Oltinak (aki a főpolgármester szomszédja Budakeszin) akkor gyengültek meg igazán a pozíciói, amikor a Bamco metróépítő Kkt. bejelentette, hogy leáll a munkával.

Szintén távozik helyéről a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője, Balogh Árpád, akinek helyére Klados Gusztáv operatív menedzser kerül. Balogh Árpád szintén közös megegyezéssel távozik a cégtől.

A téma itt kommentelhető.

Egyelőre nincs sztrájkveszély

Pozitívnak értékelte Kocsis István vezérigazgató és a BKV szakszervezetei közötti keddi tárgyalást Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője. Hozzátette, hogy a BKV közép és hosszútávú finanszírozási stratégiájának megalkotására vállalt határidő kedden lejár, de csütörtökön folytatják az egyeztetést. Kedden mindkét fél átadott a másiknak egy megállapodás-tervezetet, a következő napokban remélhetően közelednek az álláspontok.