Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Munkaügyi ellenőrök szállták meg a BKV-székházat

2008.03.23. 15:16
Rendkívüli razziát tartott a BKV székházában a munkaügyi felügyelet, értesült a Független Hírügynökség. Az FH úgy tudja, a paraméterkönyv miatt az ünnepi hétvégére is berendelt munkavállalókat kerestek az ellenőrzök. A közlekedési vállalat szerint senkit nem találtak.

A Független Hírügynökség információja szerint vasárnap munkaügyi ellenőrök szállták meg a BKV Zrt. Akácfa utca székházát, mert arról kaptak bejelentést, hogy Balogh Zsolt vezérigazgató-helyettes rendkívüli munkavégzésre rendelt be körülbelül 12 embert a forgalomszervezési osztályra a paraméterkönyv elkészítése érdekében.

A hírügynökség információi szerint az ellenőrök meghallgatták az alkalmazottakat és felvették a jegyzőkönyvet. A valószínűsíthetően szabálytalan rendkívüli munkavégzésről szóló határozatot a húsvéti ünnep után hozza meg az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMFF).

A BKV kommunikációs főosztályán érdeklődésünkre elismerték, hogy reggel 9 és 10 óra között jelentek meg az ellenőrök, de szerintük nem találtak senkit. Azokkal a vezető beosztásúakkal - főosztályvezetőkkel - találkozhattak legfeljebb, akiknek feladatuk a paraméterkönyv tervezetének előkészítése - mondták el, hozzátéve: az ilyen munkatársak pedig akkor dolgoznak, amikor szükséges. A paraméterkönyvet kedd reggel kell benyújtaniuk a főpolgármesteri kabinethez.

Demszky Gábor főpolgármester keddre rendelte meg a paraméterkönyv legújabb tervezetét a BKV vezetésétől. A főváros tömegközlekedését, így a szolgáltatások és járatok mennyiségét meghatározó paraméterkönyv eddigi tervezetében 9-10, a szakszervezetek számítása szerint 20 százalékos járatritkításra tettek javaslatot. Emiatt a BKV-s érdekképviseletek több sikertelen tárgyalás után április 7-ére félnapos sztrájkot helyeztek kilátásba, ha nem vonják vissza a hatmilliárd forint megtakarítást eredményező paraméterkönyvet.

Az OMMF illetékesét eddig nem sikerült utolérni.