Judit
3 °C
7 °C

Munkaügyi ellenőrök szállták meg a BKV-székházat

2008.03.23. 15:16
Rendkívüli razziát tartott a BKV székházában a munkaügyi felügyelet, értesült a Független Hírügynökség. Az FH úgy tudja, a paraméterkönyv miatt az ünnepi hétvégére is berendelt munkavállalókat kerestek az ellenőrzök. A közlekedési vállalat szerint senkit nem találtak.

A Független Hírügynökség információja szerint vasárnap munkaügyi ellenőrök szállták meg a BKV Zrt. Akácfa utca székházát, mert arról kaptak bejelentést, hogy Balogh Zsolt vezérigazgató-helyettes rendkívüli munkavégzésre rendelt be körülbelül 12 embert a forgalomszervezési osztályra a paraméterkönyv elkészítése érdekében.

A hírügynökség információi szerint az ellenőrök meghallgatták az alkalmazottakat és felvették a jegyzőkönyvet. A valószínűsíthetően szabálytalan rendkívüli munkavégzésről szóló határozatot a húsvéti ünnep után hozza meg az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMFF).

A BKV kommunikációs főosztályán érdeklődésünkre elismerték, hogy reggel 9 és 10 óra között jelentek meg az ellenőrök, de szerintük nem találtak senkit. Azokkal a vezető beosztásúakkal - főosztályvezetőkkel - találkozhattak legfeljebb, akiknek feladatuk a paraméterkönyv tervezetének előkészítése - mondták el, hozzátéve: az ilyen munkatársak pedig akkor dolgoznak, amikor szükséges. A paraméterkönyvet kedd reggel kell benyújtaniuk a főpolgármesteri kabinethez.

Demszky Gábor főpolgármester keddre rendelte meg a paraméterkönyv legújabb tervezetét a BKV vezetésétől. A főváros tömegközlekedését, így a szolgáltatások és járatok mennyiségét meghatározó paraméterkönyv eddigi tervezetében 9-10, a szakszervezetek számítása szerint 20 százalékos járatritkításra tettek javaslatot. Emiatt a BKV-s érdekképviseletek több sikertelen tárgyalás után április 7-ére félnapos sztrájkot helyeztek kilátásba, ha nem vonják vissza a hatmilliárd forint megtakarítást eredményező paraméterkönyvet.

Az OMMF illetékesét eddig nem sikerült utolérni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?