Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Illegális plakátok a Centrum Kft. parkolóautomatáin

2008.06.20. 09:15
Hirdetőtáblák jelentek meg a Centrum Parkoló Kft. által üzemeltetett parkolóautomatákon a Terézvárosban, holott a kerületi rendelet kifejezetten tiltja a nem üzemeltetéssel kapcsolatos reklámokat. Ráadásul a parkolási céget vezető igazgató a jogszabály megalkotásakor a kerület alpolgármestere volt.

Mint a cikkhez tartozó képgalériában látható, hirdetések jelentek meg a Centrum Parkoló Kft. automatáin a pesti belső kerületekben, egyebek között a Terézvárosban is.

Megkérdeztük a VI. kerületi önkormányzatot, hogy van-e joga reklámot elhelyezni a Centrum Parkoló Kft.-nek az automatákon, vagy kért-e erre engedélyt. Az önkormányzat illetékes osztálya azt válaszolta, hogy egy 2000-ben hozott rendelet szerint parkolóautomatákra nem helyezhető el hirdetés, ami nem az üzemeltetéssel kapcsolatos.

Klikk a képre!

A képeken látszik, hogy a hirdetések nem az üzemeltetéssel kapcsolatosak, hacsak a wellness-szolgáltatás vagy a vagyonvédelmi távfelügyelet nem számít parkolási résztevékenységnek.

Az önkormányzat arról is tájékoztatott, nem tudnak róla, hogy a Centrum Parkoló Kft. közterület-használati engedélyt kért volna a hirdetésekre, így ugyanúgy illegálisnak minősülnek, mint a vadplakátok. Hozzátették: ilyen esetben, ha a tudomásukra jut, felszólítást küldenek a szabálysértőnek, és bírsággal is sújthatják.

Külön érdekessége az ügynek, hogy a Centrum Parkoló Kft jelenlegi ügyvezető igazgatója Fürst György, aki a parkolóautomatákra is vonatkozó rendelet alkotásának idején a VI. kerület alpolgármestere volt.

Kerestük Fürst Györgyöt is, ám telefonján nem tudtuk elérni, a kft. titkársága pedig csak visszahívást ígért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!