Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Illegális plakátok a Centrum Kft. parkolóautomatáin

2008.06.20. 09:15
Hirdetőtáblák jelentek meg a Centrum Parkoló Kft. által üzemeltetett parkolóautomatákon a Terézvárosban, holott a kerületi rendelet kifejezetten tiltja a nem üzemeltetéssel kapcsolatos reklámokat. Ráadásul a parkolási céget vezető igazgató a jogszabály megalkotásakor a kerület alpolgármestere volt.

Mint a cikkhez tartozó képgalériában látható, hirdetések jelentek meg a Centrum Parkoló Kft. automatáin a pesti belső kerületekben, egyebek között a Terézvárosban is.

Megkérdeztük a VI. kerületi önkormányzatot, hogy van-e joga reklámot elhelyezni a Centrum Parkoló Kft.-nek az automatákon, vagy kért-e erre engedélyt. Az önkormányzat illetékes osztálya azt válaszolta, hogy egy 2000-ben hozott rendelet szerint parkolóautomatákra nem helyezhető el hirdetés, ami nem az üzemeltetéssel kapcsolatos.

Klikk a képre!

A képeken látszik, hogy a hirdetések nem az üzemeltetéssel kapcsolatosak, hacsak a wellness-szolgáltatás vagy a vagyonvédelmi távfelügyelet nem számít parkolási résztevékenységnek.

Az önkormányzat arról is tájékoztatott, nem tudnak róla, hogy a Centrum Parkoló Kft. közterület-használati engedélyt kért volna a hirdetésekre, így ugyanúgy illegálisnak minősülnek, mint a vadplakátok. Hozzátették: ilyen esetben, ha a tudomásukra jut, felszólítást küldenek a szabálysértőnek, és bírsággal is sújthatják.

Külön érdekessége az ügynek, hogy a Centrum Parkoló Kft jelenlegi ügyvezető igazgatója Fürst György, aki a parkolóautomatákra is vonatkozó rendelet alkotásának idején a VI. kerület alpolgármestere volt.

Kerestük Fürst Györgyöt is, ám telefonján nem tudtuk elérni, a kft. titkársága pedig csak visszahívást ígért.