Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtalálták a Combinók rongálóit?

2006.09.06. 09:01
A rendőrök megtalálták azokat a fiatalokat, akik összekarcolták a Combino villamosokat. A BRFK szerda délután tart tájékoztatót az ügyben. Elképzelhető, hogy Demszky Gábor egymilliós vérdíja segített a nyomozóknak. Rongálásért alapesetben akár egy évet is lehet kapni.

Információink szerint a rendőrség megtalálta azokat a fiatalokat, akik megrongálták a budapesti Combino villamosokat. A BRFK kérdésünkre sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta az információt, csupán annyit közöltek, hogy az ügyben délután sajtótájékoztatót tartanak.

A fővárosban üzembe állított Combino villamosok közül augusztus 26-án ötnek az oldalablakát, szélvédőjét és külső fényezését összekarcolták, illetve festékkel bemázolták. A BKV szerint a károk helyreállítása nagyon költséges, a csere darabonként több mint 900 ezer forintba kerül.

Demszky Gábor főpolgármester szeptember elsején egymillió forintot ajánlott fel annak, aki információt szolgáltat a vandálokról.

Rongálásért alapesetben akár egy évet is lehet kapni. A büntetési tétel nőhet, attól függően, hogy mekkora kárt is okoztak a rongálók.