Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Megtalálták a Combinók rongálóit?

2006.09.06. 09:01
A rendőrök megtalálták azokat a fiatalokat, akik összekarcolták a Combino villamosokat. A BRFK szerda délután tart tájékoztatót az ügyben. Elképzelhető, hogy Demszky Gábor egymilliós vérdíja segített a nyomozóknak. Rongálásért alapesetben akár egy évet is lehet kapni.

Információink szerint a rendőrség megtalálta azokat a fiatalokat, akik megrongálták a budapesti Combino villamosokat. A BRFK kérdésünkre sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta az információt, csupán annyit közöltek, hogy az ügyben délután sajtótájékoztatót tartanak.

A fővárosban üzembe állított Combino villamosok közül augusztus 26-án ötnek az oldalablakát, szélvédőjét és külső fényezését összekarcolták, illetve festékkel bemázolták. A BKV szerint a károk helyreállítása nagyon költséges, a csere darabonként több mint 900 ezer forintba kerül.

Demszky Gábor főpolgármester szeptember elsején egymillió forintot ajánlott fel annak, aki információt szolgáltat a vandálokról.

Rongálásért alapesetben akár egy évet is lehet kapni. A büntetési tétel nőhet, attól függően, hogy mekkora kárt is okoztak a rongálók.