Klaudia
-4 °C
2 °C

Demszky hosszabb időre lemond isztriai nyaralójáról

2004.10.09. 09:47
Budapest főpolgármestere a Népszabadságnak adott interjújában beszélt arról, hogy EP-mandátumáról való lemondása előtt azon is eltöprengett, hogy esetleg főpolgármesteri tisztségét adja fel. Hogy 2006-ban újra indul-e, arra kitérő választ adott.
"A továbbiakban kizárólag főpolgármesterként fogok dolgozni" - mondta Demszky Gábor a Népszabadságnak adott interjújában. A főpolgármester elmondta, hogy - a Közigazgatási Hivatal vezetőjének összeférhetetlenséget kimondó határozata után - azon is elgondolkodott, hogy feladja főpolgármesteri tisztségét, mert szerinte ez lett volna a könnyebb. De úgy érzi "nem lett volna tisztességes felállni", mert már négyszer megválasztották Budapest első emberének, ezért inkább brüsszeli állásáról mondott le.

Hosszabb időre bérbe kell adnia nyaralóját

Az EP-mandátumáról való lemondásával Demszky elveszített havi bruttó 1,7 millió forint fizetést, ami megnehezíti isztriai ingatlanának felújítását. Ezzel kapcsolatban a főpolgármester azt mondta, hogy "valószínűleg hosszabb időre" bérbe kell adnia a nyaralót. A horvátországi ház ügyével és az összeférhetetlenség megállapításával együtt Demszky úgy véli, hogy ez a nyár volt élete legnehezebb szakasza.

"Megszűnt az összeférhetetlenség"

Demszky szerint a továbbiakban nem kell attól tartania, hogy esetleg egy bíróság elveszi tőle a főpolgármesteri tisztet, mert EP-mandátumáról való lemondásával megszűnt az összeférhetetlenség, amelynek megállapítására "utólag nincs törvényes lehetőség". Hogy elindul-e 2006-ban ismét a főpolgármesterségért, arra kitérő választ adott. Elsődleges céljának azt tekinti, hogy 2006-ig bebizonyítsa a választóknak, teljesíteni tudja ígéreteit. "Addig csak erre a feladatra koncetrálok" - mondta a főpolgármester.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft