Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Budapest egy része megbénult

2004.10.15. 16:45
Több híd is nehezen járható, a BAH-csomópontnál rendőrök irányítják a forgalmat és a balatonőszödi konferenciáról visszatérő delegációk is megérkeztek a fővárosba.
"Beállt a város" - fogalmazott péntek délután az Indexnek a Fővinform ügyeletese. Elmondása szerint nehezen járható az Erzsébet hídon Pest irányába, a Margit hídon pedig mindkét irányba lelassult a forgalom.

Rendőrök, karambol, útlezárások

A BAH-csomópont környékén is óriási a forgalom, itt rendőrök irányítják a forgalmat. A Fővinform ügyeletes elmondta, az Andrássy-Bajcsy Zsilinszky út-József Attila utca-Roosevelt tér útvonalon is csak lépésben lehet haladni.

A közlekedési szakemberek korábban elmondták, pénteken amúgy is be szokott állni a város, de ezt most nehezíti az antifasiszta tüntetés miatt 15.30 és 24.00 óra között teljes szélességében lezárt Andrássy út, és a Dózsa György úton sem lehet kerülni, mivel a forgalmat a Hősök teréről is elterelik.

Nagy torlódást okoz a belvárosban az is, hogy Balatonőszödről megérkeztek a fővárosba a diplomáciai delegációk, amelyek miatt időszakosan lezárják az utakat.

Késni fognak a BKV-járművek is

Várhatóan sokat késnek azok tömegközlekedési eszközök is, amelyeket érintenek a pénteki események, mondta el az Indexnek a BKV fődiszpécsere. Elmondta, nem is annyira a kormánykonferencia miatti útlezárások, hanem inkább az antifasiszta tüntetést kísérő korlátozások befolyásolják a BKV járatainak a közlekedését. Késni fog a 20-as gyorsjárat, a 30-as és a 4-es busz, illetve a Dózsa György út környékén közlekedő trolibuszok: a 70-es, a 78-as, a 73-as, a 75-ös és a 79-es. A villamosok közlekedésében a diszpécser szerint nem lesz fennakadás.