Ágnes
-1 °C
2 °C

Újjávarázsolták az Elvarázsolt Kastélyt

2006.06.07. 13:36
Kifényezett felületek, ibolyántúli fényben derengő rémalakok, sejtelmes világítás - átadták a frissiben felújított Elvarázsolt Kastélyt a fővárosi Vidámparkban. A borzalmak az időjárás viselkedésén is meglátszanak, a park szenved a látogatók hiányától.

Eddie, az Iron Maiden kabalazombija beköltözött a Vidámpark 1987-ben épült létesítményébe, a felújított Elvarázsolt Kastélyba - legalábbis ez a következtetést vonható le a szerdai sajtóbejárás alapján.

Háromdé

Tari Julianna, a budapesti vidámpark igazgatója büszkén sorolta a meghívottaknak, hogy miféle régiségekre és újdonságokra lehet számítani a zegzugos épületben: megőrizték a "mozgó effektusokat" (értsd: a forgó, billenő, rázó székeket, a kiszámíthatatlanul mozgó padlót, az alattomos lépcsőfokokat, a sunyi szoknyalibbentő légszelepeket), áthelyezték a klasszikus görbe tükröket és beépítettek tizennégy UV-reagens háromdimenziós hatású festményt.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Az angol Rex Studio rémisztőnek szánt alkotásaival az Elvarázsolt Kastély közelebb került a Szellemvasút hangulatához, az ijesztgető csontvázak, rémek és egyéb horrorisztikus teremtmények egyelőre nem tudni mennyire hatásosan borzolják majd a kiskorú látogatók Quake 4-en edzett idegeit. A vigyorgó halálfejek között felismerni véltük Eddie-t, a szintén angol Iron Maiden zenekar lemezborítóinak állandó szereplőjét.

A belső tereket ezen túlmenően szépen rendberakták, friss a festés, a fémfelületek fényezése ragyog, a sejtelmes fényeket pedig Szilágyi Csaba színházi fénytervező alkotta. Az épület nemcsak belül újult meg, speciális spanyol burkolatot kapott, az új bástyákkal tényleg várkastély jelleget öltött a kétszintes létesítmény. Az átalakítás 25 millió forintba került.

Az időjárás nem kedvez

A vidámpark ezen kívül egy új szerzeménnyel is megpróbálja becsábítani a következetesen csapnivaló idő miatt távolmaradó látogatókat: egy úgynevezett lézercéllövölde is érkezett a parkba. Az Egyesült Államokból származó, vadnyugati kocsmát idéző, interaktív lövöldözős játék ideiglenesen egy sátorban tanyázik a dodzsempálya mellett, a lézeres puskák a későbbiekben felújítandó játékterembe kerülnek majd.

A közönségriasztó időjárást alaposan megszenvedi a vidámpark, hétvégenként alig néhány elszánt szórakoznivágyó lézeng a játékok között. Az eső elmosta a május elsejét és a gyereknapot is, panaszkodott Tari Julianna, a park június 11-én, vasárnap, pótgyereknappal próbálja kárpótolni a látogatókat és magát. A meteorológiai előrejelzéseket, és a szerdai időjárást nézve - a bemutatók idején ismét eleredt az eső - elképzelhető, hogy küzdelmes nyara lesz a Vidámparknak.