A fényes dodzsem dimenzió

2004.05.19. 23:08
Hogyan rögzülhet homogén gombaszálmassza által a segg a bioesztétikus irodai székhez? Hány évig gurgulázhat saját poshadó vérében mielőtt isten magasztos gorillája szétfacsarja értéktelen testét? Hol lehet pénzért üvöltve zuhanni a végzet kitátott pofájába?
Mielőtt ártatlanokat vádolnánk az ellenük elkövetett bűnök elkövetésével, hadd szögezzük le, hogy a Vidámparkban lehet pénzért üvöltve zuhanni; másrészt akár rögtön is átléphetnénk a dramaturgiai eszközök túlzott prezentálását, egy ellenállhatatlanul közelgő előkép miatt.

Fény az alagút végén

Könnyű- és nemesfém világunkban a jegyiroda előtt felsorakoztatott gyerekek láthatóan nem érzik át a felelősséget, ami jelentős mennyiségű és értékű állat kínhalála miatt terheli őket, a világzenéről pedig még nem is hallottak. A professzionalista szakértők azonban átlátnak a szitán. Kis köcsögök, mormogják. Egyedül Karcaghy lelkesedik, mintha ő lenne a központi kristály valami elbaszott sci-fiben.

És hogyan ragasztja át másokra ez a fiú sajátos érzelmi megközelítését! Szinte nem is érzik a gyomortáj kellemetlen reverz perisztaltikáját, amikor belépnek a sok híres sport- és autósújságíróval belengetett eseményre. Mit tesz ekkor Tari Julianna?

Tari Julianna, a Vidámpark vezérigazgatója rövid és tömör beszédben prezentálja a sajtó hagymázban fetrengő képviselőinek az idei újításokat, amelyeket a vidámparkok nemzetközi kongresszusán csippentettek fel a cég specialistái.

"A dodzsemezés új dimenziója"

Dodzs!
Kattintható!
A mélán és körülnézősen regresszálódó sajtóértelmiség kisvártatva megtapasztalhatja a vadiúj "Fényvadász Dodzsem" csecsemőmirigyet összeroppantő delejét. A játék kifejezetten egyszerű: a padlón világító zöld fényfolt felé kell száguldani, miközben a piros fényfoltokat ki kell kerülni. A rendes emberek körében a sokkal értelmesebben hangzó "fénykavalkád" néven is ismert "fényvadász" igazi vonzereje, hogy gyakori a három vagy inkább több szereplős frontális ütközés. Kitámaszkodó talpnyom kerül hanyagul ülés alá ejtett sajtóanyagra.

A "fényvadász" érdekessége, hogy csapatokban játsszák, bár a csapatoknak a valóság közvélemény számára is ismert síkján nincsen különösebb értelmük. A "fényvadász" érdekessége így a dodzsemezésre korlátozódik, amely (ezt talán nem is kell külön leszögezni) több mint elégséges, sőt: még több dodzsem akármilyen hülye játék ráépítése mellett is tuti ötlet a Vidámpark részéről.

Jó a vége

Miközben a pontokért kavaró sztárok arcából előfröccsenő nyálon gondolkodnak, bebizonyosodik, hogy Karcaghy dodzsemezés mellett is képes ellátni bokros teendőit, kiváló fényképek mellett így egy tornagyőztesnek járó aranyserleggel is gazdagítja az Index szerkesztőségét, maga mögé utasítva Matuz Krisztiánt, egy szőke hírolvasónőt, illetve a legnagyobb fülű sportriportert.

A vidámparktesztelő különítmény a közepes horderejű eseményt követően a Looping Staron bizonyítja gránitkemény férfiasságát a felüljárón vánszorgó gépjárművek közömbös tömegének, azután rögtön felszólítja a lakosságot, hogy keresse fel a legközelebbi vidámparkot és szórakozzon bármi áron, mert az jót tesz a lakosságnak. A Vidámpark fáraóság.