Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Alagút lesz a Ferdinánd híd helyett

2007.10.15. 16:52
A kormányzati negyed építése kapcsán elbontanák a Nyugati téri felüljárót, és a Ferdinánd hidat is. A 14-es és 47-es villamosok vonalát meghosszabbítanák. Szélesebb lesz a Podmaniczky út.

A fővárosi kabinet hétfőn tárgyalt a kormányzati negyed építése miatt tervezett átalakításokról. A tervekről a budapesti szakemberek már tárgyaltak a gazdasági minisztérium illetékeseivel. A terv szerint lebontanák a Nyugati téri felüljárót. Megszüntetnék a pályaudvar oldalában lévő buszpályaudvart. A Ferdinánd hidat is lebontanák, helyette alagúton lehetni közlekedni a Váci út és a Podmaniczky utca között.

A terv szerint az is lehet, hogy kiköltöztetik a vonatokat a pályaudvar díszes épületéből, és helyére zárt, reprezentatív köztér épülne. Ezzel azonban nem ért egyet a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, tudta meg az Inforádió. Ha nem is költöztetik el az egész pályaudvart Rákosrenderzőre, a pályaudvarra befutó vágányok akkor is csökkentik majd.

A jövő év végéig kétszer két sávosra bővülne a Podmaniczky utca, a kiskörúti villamosok pedig elmennének egészen a mostani Ferdinánd híd vonaláig. Ott át lehetne szállni a szintén meghosszabbított 14-esekre.  • Vennék
  • Hírek