Auguszta
-7 °C
0 °C

Sportingatlanokon ad túl a főváros

2008.09.16. 15:18
Három értékes sportingatlanának eladásának előkészítéséről döntött keddi ülésén a fővárosi közgyűlés gazdasági bizottsága. A remélt csaknem egymilliárdos bevétel a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciójának önrészéhez kell.

Az óbudai Sújtás utcai sporttelep, a kőbányai Zágrábi úti lőtér és a Hajógyári-szigeti csónakház forgalomképessé nyilvánítását a koalíciós képviselők támogatták. Az értékbecslés szerint a három ingatlan 900 millió forintot ér.

A főváros az ingatlanok értékesítésével szeretne fedezetet teremteni a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciójához. A projektet ugyanis támogatja az Európai Unió, csakhogy a fővárosnak nincs pénze másfél milliárd forintos önrészhez sem.

Bagdy Gábor, a bizottság kereszténydemokrata tagja elmondta az ellenzék nem támogatta a forgalomképessé nyilvánítást, ráadásul úgy tudják, hogy az egyik ingatlan védettség alatt áll, a másik pedig per alatt.

A bizottság a keddi ülésen tájékoztatást kért arról, hogy ki képviseli a fővárosi önkormányzatot, mint résztulajdonost a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-ben. A képviselő személye ugyanis nem ismert az önkormányzat előtt, pedig az elmúlt hónapokban sorozatosan robbantak ki a botrányok a társaságnál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!