Erzsébet
1 °C
4 °C

Lebontják a Köki-felüljárót

2008.07.16. 11:54
Életveszélyessé vált, ezért lebontják Budapesten a kőbánya-kispesti gyalogos-felüljárót. A bontásra a szakértői vélemény szerint azért van szükség, mert a múlt héten egy darus kocsi megrongálta a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi út felett átívelő felüljáró szerkezetét. A bontás miatt nem kell forgalomkorlátozásra számítani a Ferihegyi repülőtérre vezető úton.

A tervek szerint a BKV Zrt. három nap alatt lebontja a felüljárót. A bontás elvégzéséhez az ideiglenes lépcsőtől a Vak Bottyán út felőli mozgólépcsőig a teljes épületet áramtalanítani kell és a közművekről le kell választani - közölte Nagy Endre, a kispesti önkormányzat kommunikációs vezetője.

A gyalogosok már nem használják a felüljárónak ezt a szakaszát. Az autóbuszok végállomásától hetek óta zebrán mennek át az úton, a túloldalon pedig egy ideiglenes lépcsőn keresztül jutnak vissza a felüljáróra, majd onnan le a metróhoz.

A bontás miatt nem kell forgalomkorlátozásra számítani a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A rendőrségtől nem kérték a forgalomkorlátozást, mondta az Index kérdésére Kormos Endre, a Budapesti Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese. Elképzelhető, tette hozzá, hogy a közművek kikapcsolása miatt kisebb fennakadás lesz, ezt azonban helyben oldják meg.

A munkálatok a közlemény szerint négy működő üzletet érintenek a sérült felüljárórész közvetlen környezetében. A bérlőknek a határozat kézhezvételét követő 24 órán belül ki kell üríteniük az üzleteket és a raktárakat, hogy a munkát a kivitelező zavartalanul elvégezhesse.

A fellebbezés ilyen esetben nem késleltetheti a munka megkezdését.
Megjegyezte, hogy két érintett üzlet - egy élelmiszerbolt és egy húsbolt - vezetői nem vették át a határozatot, postai kézbesítést kértek, ám életveszély-elhárítás esetén a szóbeli közlés is elegendő a törvény szerint.

A balesetet okozó daruskocsi - Galéria
Fotó: Inforadio.hu

A kommunikációs vezető kitért arra, hogy más munkálatok is zajlanak a következő hetekben a kőbánya-kispesti, vagyis a X. és a XIX. kerület határán lévő közlekedési csomópontnál.

Bár a Fővárosi Bíróság ítélete alapján a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal építéshatósága június 27-ei határozatában leállíttatta a 3-as metró végállomásánál épülő szórakoztató- és bevásárlóközpont építését, a döntés bizonyos munkák elvégzését engedélyezi. Szakértői vélemény szerint az állag- és vagyonmegóvás, illetve a károk megelőzése érdekében egyes munkálatokat el lehet, sőt el kell végezni. Az építtető az építkezés folytatásáért fellebbezett a bírósági döntés ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?