Ágnes
-1 °C
2 °C

Vízkommandó a fővárosi vízlopók ellen

2004.04.26. 17:15
Megalakult a fővárosi vízkommandó, amelynek fő feladata, hogy elcsípje a budapesti víztolvajokat, adta hírül az InfoRádió. A főváros várhatóan ötszörös büntetőtarifával sújtja májustól az illegális vízvételezőket. Az erről szóló tervezetet hétfői ülésén fogadta el a városvezetés.
"A rendeletmódosítás fő oka, hogy pillanatnyilag a díjat fizető fogyasztók fizetik meg az illegális vízvételezést, ami nem csekély összeg, mintegy háromszázmillió forint" - mondta az InfoRádiónak Vajda Pál, Budapest városüzemeltetési főpolgármester-helyettese. A rendelet kiegészítésének lényege, hogy a lebuktatott víztolvajnak a vételzett víz árának ötszörösét kell fizetnie.

A díj összegét Vajda információi szerint a vízlopás tényének megállapítása után "az illegális vízvételezés időpontja és a legutolsó leolvasás időpontja közötti időszakra fogják kiszámítani".

A Vízművek kommandója

Vajda Pál elmondta, az illegális vízvételezést a Vízművek által létrehozott szervezet fogja megállapítani, "ezt nevezhetjük akár vízkommandónak is", bár ő inkább úgy fogalmazná meg, "hogy olyan csoport áll össze, amely az illegális vízfogyasztás visszaszorítását célozza meg".