Gerzson
-3 °C
3 °C

Hat évig biztos nem szakad le a Margit híd

2004.11.15. 18:30
Jövőre százmillió forintért kezdik meg a Margit híd rekonstrukciójának tervezését. A fővárosi önkormányzat szakbizottságának ülésén elhangzott, hogy az új Siemens villamosok érkezése előtt át kell építeni a hídon a pálya két szakaszát.
A Margit híd 2010-ig biztonságosan üzemelhet, fő szerkezeteivel nincs gond, "leszakadáshoz vezető baja nincs" - jelentette ki a Főmterv igazgatója a fővárosi önkormányzat szakbizottságának hétfői ülésén. Schulek János elmondta, hogy az 1946-ban átépített, és utoljára 1978-ban felújított hídon azonban "bármikor beszakadhat valahol a vasbetonlemez".

A szigetelési hiányosságok miatt teljesen elavult vasbetonpályát el kell majd bontani a teljes rekonstrukció során, amelynek költségét hatmilliárd forint körülire becsülte.

Az igazgató közölte, hogy az utolsó, 1997-es átfogó rekonstrukciós javaslatuk teljes átdolgozásra szorul. Elmondta, hogy a budai oldalon és a szigeti lejárónál még a rekonstrukció előtt átépítésre lesz szükség, mivel az új Siemens-villamosok nem férnek el egymás mellett.

A Fővárosi Közgyűlés jövőre százmillió forintot biztosított a Margit híd rekonstrukciójával összefüggő tervezési feladatokra.