Dömötör
-1 °C
14 °C

Demszky 52 százalék, Tarlós 40 százalék

2006.08.04. 09:12
A főpolgármesteri posztért Demszky Gábor és Tarlós István vívja a harcot, a többi jelölt egyelőre nem rúg labdába – derül ki a Medián közvélemény-kutatásából. A Népszabadság beszámolója szerint Demszky népszerűségét nem nagyon tépázta meg a Combino-villamosok csődje.

Demszky Gábor ugyan veszített népszerűségéből, támogatottsága azonban jelentősen meghaladja a főpolgármesteri posztért induló Tarlós Istvánét – derül ki a Medián felméréséből, amely július 25-29. között ezer lakos megkérdezésével készült. Az adatokat a Népszabadság ismerteti.

Demszky támogatottsága a teljes népesség körében a májusi 45-ről 37 százalékra esett vissza. A megkérdezettek harmada bizonytalan. A biztos szavazók közül Demszky Gábort 52 százalék, míg Tarlós Istvánt a Fidesz-KDNP-Jobbik támogatásával induló független jelöltet 40 százalék támogatná az őszi önkormányzati választásokon a főpolgármesteri posztra.

A két másik jelölt támogatottsága alacsony: Katona Kálmánnal (MDF) 6 százalék szimpatizál, a MIÉP-es Zsinka Lászlóra 2 százalék szavazna. A Medián adatai szerint Katona Kálmán jelöltségéről a megkérdezett budapestieknek csak 26 százaléka tud, míg Demszkyt 90 százalék, Tarlóst pedig 57 százalék ismeri.

A felmérés azt mutatja, hogy Demszky népszerűségét nem tépázta meg jelentősen a Combino villamosok folyamatos üzemzavara. Az új körúti villamosok állandó problémái miatt az embereknek csak 12 százaléka okolja a főpolgármestert. 34 százalékuk a kivitelezőt, 31 százalékuk a BKV-t tartja felelősnek az állandó hibákért.