Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Demszky megszabadulna Aba Botondtól

2006.07.25. 16:44
Demszky Gábor főpolgármester minél hamarabb menesztené Aba Botond BKV-vezérigazgatót, de döntését még befolyásolhatja a főváros vizsgálata, értesült fővárosi koalíciós forrásokból az Index. Ha az oszlopkidőlések ügyében nem Aba felelősségét állapítanák meg, akkor a BKV-vezér vélhetően jövő márciusig maradhatna a posztján.

Csupán az idén márciusban rendelte el Aba Botond a Siemens-villamosok miatt szükséges nagykörúti átalakítások előkészítését, holott már több mint két éve lehetett tudni, hogy új vezetékekre, illetve magasított és meghosszabbított megállókra van szükség. A választások előtt különösen kínos, a vonal felújításánál jelentkező sorozatos hibák is azt mutatják, hogy a beruházást nem készítették elő megfelelően, ami Demszky Gábor szerint megbocsáthatatlan.

Aba márciusban biztos megy


Informátoraink szerint Demszky elszánt Aba menesztésében, ugyanakkor megvárja a nagykörúti átalakítás botrányai miatt elrendelt vizsgálat eredményét. Ha nem Abát találnák felelősnek a körúti mizéria miatt, akkor sem lehet arra számítani, hogy a vezérigazgató jövő márciusban lejáró szerződését meghosszabbítsák. Forrásaink szerint koalíciós körökben nehezményezik, hogy Aba nem ajánlotta fel lemondását.

„A kérdés az, hogy egy helyettes vezeti a BKV-t a vezérigazgatói poszt megpályáztatásáig, vagy Aba Botond kitölti idejét” – fogalmazott egyik forrásunk. Egyes értesülések szerint Aba Botond a szocialistáktól várhat támogatást, ezt arra alapozzák, hogy a Hír TV a napokban lencsevégre kapta a BKV-vezért, amikor éppen távozott a szocialisták Köztársasági téri székházából.

Gy. Németh nem találkozott a BKV-vezérrel

Gy. Németh Erzsébet, az MSZP budapesti frakcióvezetője az Index érdeklődésére közölte: Aba Botondtól kellene megkérdezni, miért járt a Köztársaság téren, ha egyáltralán ott járt. Gy. Németh se az MSZP-székházban, sem máshol nem találkozott Abával. A politikus nem akart jóslatokba bocsátkozni, és kijelentette, a vizsgálat lezárultáig nem keresnek felelősöket. A városháza sajtóirodája az Indexnek cáfolta, hogy bármiféle döntés született volna BKV-ügyben.