Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Demszky megszabadulna Aba Botondtól

2006.07.25. 16:44
Demszky Gábor főpolgármester minél hamarabb menesztené Aba Botond BKV-vezérigazgatót, de döntését még befolyásolhatja a főváros vizsgálata, értesült fővárosi koalíciós forrásokból az Index. Ha az oszlopkidőlések ügyében nem Aba felelősségét állapítanák meg, akkor a BKV-vezér vélhetően jövő márciusig maradhatna a posztján.

Csupán az idén márciusban rendelte el Aba Botond a Siemens-villamosok miatt szükséges nagykörúti átalakítások előkészítését, holott már több mint két éve lehetett tudni, hogy új vezetékekre, illetve magasított és meghosszabbított megállókra van szükség. A választások előtt különösen kínos, a vonal felújításánál jelentkező sorozatos hibák is azt mutatják, hogy a beruházást nem készítették elő megfelelően, ami Demszky Gábor szerint megbocsáthatatlan.

Aba márciusban biztos megy


Informátoraink szerint Demszky elszánt Aba menesztésében, ugyanakkor megvárja a nagykörúti átalakítás botrányai miatt elrendelt vizsgálat eredményét. Ha nem Abát találnák felelősnek a körúti mizéria miatt, akkor sem lehet arra számítani, hogy a vezérigazgató jövő márciusban lejáró szerződését meghosszabbítsák. Forrásaink szerint koalíciós körökben nehezményezik, hogy Aba nem ajánlotta fel lemondását.

„A kérdés az, hogy egy helyettes vezeti a BKV-t a vezérigazgatói poszt megpályáztatásáig, vagy Aba Botond kitölti idejét” – fogalmazott egyik forrásunk. Egyes értesülések szerint Aba Botond a szocialistáktól várhat támogatást, ezt arra alapozzák, hogy a Hír TV a napokban lencsevégre kapta a BKV-vezért, amikor éppen távozott a szocialisták Köztársasági téri székházából.

Gy. Németh nem találkozott a BKV-vezérrel

Gy. Németh Erzsébet, az MSZP budapesti frakcióvezetője az Index érdeklődésére közölte: Aba Botondtól kellene megkérdezni, miért járt a Köztársaság téren, ha egyáltralán ott járt. Gy. Németh se az MSZP-székházban, sem máshol nem találkozott Abával. A politikus nem akart jóslatokba bocsátkozni, és kijelentette, a vizsgálat lezárultáig nem keresnek felelősöket. A városháza sajtóirodája az Indexnek cáfolta, hogy bármiféle döntés született volna BKV-ügyben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!