Valér
-2 °C
0 °C

Korlátozási menetrend a Nagykörúton

2006.07.24. 17:13
Azért, hogy szerdán járjon a villamos, kedden újabb korlátozások lesznek a körúton - derül ki a 4-6-os vonalának felújításával egy ideje intenzíven küzdő BKV hétfői közleményéből.

"A főváros által jóváhagyott Intézkedési Programban előírt határidő előtt megvalósult a kereszttartó huzalok cseréje a Jászai Mari tér és az Oktogon között. Így a mai napra tervezett hosszított üzemszünetben már az Oktogon és a Blaha Lujza tér között is megkezdődik a kereszttartó sodronyok cseréje" - írja a BKV Zrt. hétfői közleményében. (Más kérdés, hogy a körúti felsővezeték-rendszer egyik szakaszát már felavatták május 22-én, aztán elvileg a második szakaszt is átadták június 9-én, végül mégis kiderült, hogy a munka a meghibásodások miatt még több hónapig tart majd.)

"A gyorsított ütemű munkavégzés érdekében hétfő este 20.30 órától holnap reggel 5.00 óráig a nagykörúti villamosok a dél-budai végállomásuktól a Blaha Lujza térig járnak majd, a Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat" - olvasható a közleményben.

A korlátozások menetrendje

Azért, hogy szerdán a Margit-hídon újra megindulhasson a villamosközlekedés és minden szükséges munka a tervezett határidőre befejeződjön, kedden további szakaszos forgalmi változások lesznek.

Július 25-én így 5.00 és 18.00 óra között a nagykörúti villamosok a dél-budai végállomásuktól a Jászai Mari térig, 18.00 és 20.30 óra között az Oktogonig, 20.30 órától pedig a Blaha Lujza térig közlekednek. A kieső szakaszokon villamospótló autóbuszok szállítják majd az utasokat.

Kedden 12.00 és 20.00 óra között a Margit-hídon a villamosok már próbaüzemben fognak közlekedni, este 18.00 órától pedig megkezdődik a Jászai Mari téri ideiglenes végállomás megszüntetése is. Szerdán, július 26-án üzemkezdettől a teljes vonalon megindul a nagykörúti villamosforgalom.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!