Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az NKH szerint se kéne most fúrni

2008.08.21. 19:51
Az NKH szerint jogos a DBR panasza, tényleg engedély nélkül fúrtak 10 méternyi alagutat. Százmilliók múlnak azon, hogy most áll le a fúrás, vagy csak később, a Duna alatt.

Csütörtökön a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) munkatársai megnézték a fúrópajzsokat a Gellért tér alatt és megállapították, hogy azok tényleg engedély nélkül mentek tovább, mintegy 10 métert.

A 4-es metró építését felügyelő DBR Metro Projekt Igazgatóság azért fordult az NKH-hoz, mert szerintük a pajzsoknak állniuk kellene, ameddig egy átkötő alagúthoz nem érkezik meg a fúrókkal dolgozó Bamco nevű cég engedélye. Az NKH vizsgálata szerint a DBR-nek igaza van, a jövő héten döntenek, hogy mit lépjenek.

A fúrópajzsoknak hamarosan a Duna alatt mindenképpen meg kell állniuk, 2-4 hónapra, mert csúszik a Fővám téri állomás átadása. Mint azt az korábban Index megírta, a Duna alatti állásért komoly, akár egymilliárdos kártérítés is jár a Bamconak, viszont a Gellért tér alatti kényszerpihenőért nem, mert a cég hibájából nincs megfelelő engedélyük a DBR szerint. A DBR úgy véli, hogy a Bamco azért siet most, hogy később hosszabban állhasson a Duna alatt.