Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Folyamatos razzia a metróban

2005.04.04. 10:10
A jegybevételek növekedését reméli jegyellenőrzési akciójától a BKV. az ellenőrök csütörtöktől szállják meg a kettes metró vonalát, majd a teljes metróhálózatot és a felszíni közlekedést. Az ellenőrök testi épségét biztonságiak óvják az akció során.

Totális ellenőrzés bevezetésével akarja végkép leszoktatni a lógásról a bliccelőket a BKV, írja a Népszabadság. Az április 7-én kezdődő és az év végéig tartó akcióban először a kettes metró vonalán állják majd el az összes kijáratot a biztonsági őrökkel is megerősített ellenőrök.

A biztonsági őrök kirendelésére Lucza Mihály, a társaság menetdíjbevételi főosztályának vezetője szerint azért van szükség, mert az utóbbi időben többször is előfordult, hogy a bliccelők tettleg bántalmazták az ellenőröket. Lucza szerint az akcióval nem akarják zaklatni a szabályosan utazókat, és az ellenőrzéseknek elsősorban nem a pótdíjbevételek növelése a célja, írja a Népszabadság.

Mint mondta, a folyamatos ellenőrzés reményeik szerint rákényszeríti az utazóközönség tíz-tizenkét százalékát kitevő rendszeres bliccelőket a jegyvásárlásra. Elmondása szerint a BKV évi harminckilencmilliárd forint bevételhez jut a bérlet- és jegyeladásokból, a bliccelők így több milliárd forint bevételtől fosztják meg a vállalatot.

Az ellenőrkommandó ugyan elsősorban a metróra koncentrál - itt ugyanis a BKV utazóközönségének a negyedét tudják könnyen ellenőrizni -, a felszíni közlekedésben is gyakoribbak és szervezettebbek lesznek az ellenőrzések. A sikeresebb akciók érdekében az ellenőrök az eddigieknél kiszámíthatatlanabb útvonalakon közlekednek majd.  • Vennék
  • Bankszámla