Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Jövő héten indulhat a második fúrópajzs

2007.05.07. 14:41
Három hét késéssel, jövő héten indulhat a 4-es metró második alagútjának fúrása, a pontos dátumot a már működő fúrópajzs tapasztalatai határozhatják meg. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szerint a főváros csak akkor kötelezhető a napi 25 millió forintos kötbér kifizetésére az alagútfúró Bamco konzorciumnak, ha az önkormányzat hibájából állna az alagútfúrás.

Várhatóan május 14-én vagy 17-én kezdi meg munkáját a 4-es metró második alagútját fúró szerkezet az Etele téren, közölte a BKV Zrt. kommunikációs igazgatója, Regőczi Miklós hétfőn.

Elmondta, hogy az április eleje óta dolgozó első fúrópajzs munkája idején szerzett tapasztalatok függvényében indul a második fúrópajzs. Menet közben ugyanis jelentkezhettek olyan "finomhangolási problémák", amelyeket figyelembe vehetnek a második fúrópajzs munkájánál.

Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes szerint előbb kezdi meg munkáját a második fúrópajzs, a pontos időpont azonban még nem ismert, tette hozzá. A főpolgármester-helyettes közölte azt is, hogy csak akkor kellene napi 25 millió forintos kötbért fizetnie a fővárosi önkormányzatnak az alagútfúró Bamco konzorciumnak, ha a főváros hibájából állna az alagútfúrás.

A 4-es metró első alagútjának fúrása április 3-án kezdődött az Etele téren. A tervek szerint a két fúrószerkezet 25 hónap alatt érne a Baross térre. Az első fúrószerkezet indításakor a főváros vezetői azt közölték, hogy három hét múlva indul a második pajzs. Demszky Gábor főpolgármester egy április 24-i tájékoztatón azt nyilatkozta, hogy nem okoz gondot az, ha a második fúrószerkezet később indul a tervezettnél.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?