Alfréd
-3 °C
3 °C

Politikai benzinelszámoltatást emleget a budavári polgármester

2006.08.31. 13:03
Káoszt és zűrzavart akarnak az I. kerületi polgármester szerint azok, akik fegyelmit akarnak indítani ellene, és akik csonka ülésen váltották le.

A múlt hónapban felfüggesztett, de a bíróság által pozíciójába visszahelyezett budavári polgármester szerint ellenfelei el akarják lehetetleníteni, káoszt és zűrzavart akarnak. Nagy Gábor Tamást egy csonka képviselőtestületi ülésen fosztották meg tisztségétől.

Aggályok a közigazgatásban

A Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője a felfüggesztéssel kapcsolatos aggályait már a múlt pénteken jelezte. Azt például, hogy Nagy utódját szabálytalanul választották meg, és szabálytalanul hívták össze azt a képviselőtestületi ülést is, amelyen a polgármester tisztségeinek megfosztásáról döntöttek.


Nagy Gábor Tamás

A polgármester szerint politikai támadást indítottak ellene, jóllehet a 24 tagú testületből 11-en (MSZP-SZDSZ-MDF) azért szavaztak a felfüggesztéséről, mert a Várbazár magánosításának vizsgálatát - szerintük - feltehetően akadályozta volna. A Várbazárban a kerületnek kisebbségi részesedése van. A terület későbbi hasznosítására egy céggel a polgármester a testület felhatalmazása nélkül előszerződést kötött.

Nagy szerint mindez azonban csak ürügy. A sajtótájékoztatón azt állította, hogy a terület hasznosítása a célja: "hogy minél előbb történjen valami". Nagy kijelentette, a testület felé ez ügyben még tájékoztatási kötelezettsége sincs. Hogy a területen plázajellegű építkezés kezdődik-e, az szerinte kizárólag építészeti kifejezés, amely csak arra jó, hogy a környékbeliek idegeit borzolják. A valóságban, fejtette ki, az üzleti célú hasznosítás rendkívül sokféle értelmezést kaphat. Azt is, hogy a föld alá egy üzletközpontot építsenek. De még építési engedélyek sincsenek, zárta rövidre a vitát.

A polgármester szerint politikai okai vannak, hogy leváltották. Ezt azzal támasztotta alá, hogy egy újabb fegyelmit akartak ellene indítani, valamilyen benzinelszámolással kapcsolatosan. Az Index kérdésére viszont éppen az ő felfüggesztését kezdeményező Görög Tibor alpolgármestert említette meg, akinek utólag 2000 kilométer után pénzt kellett visszafizetnie.