Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vizsgáltatná a járatritkítós BKV-videót a vekés fb-tag

2007.12.06. 19:22
A BKV felügyelőbizottságának összehívását és belső vizsgálatot kezdeményez a testület egyik tagja, hogy megállapítsák: mennyibe került a járatcsökkentéseket magyarázó film, ki rendelte meg és hogyan kerülhetett fel a cég honlapjára. Vitézy Dávid szerint a film manipulatív, rontja a közlekedési vállalat hitelességét is.

A budapesti járatok kihasználatlanságát állító, a járatritkításokat indokló videó manipulatív - mondta csütörtökön Vitézy Dávid. A BKV felügyelőbizottságának tagja ezért a testület összehívását indítványozza, és azt javasolja, hogy belső vizsgálattal tisztázzák, ki rendelt meg egy ilyen filmet, mennyibe került, és hogyan kerülhetett fel a BKV honlapjára. Vitézy Dávid emellett azt kéri Hagyó Miklós főpolgármester-helyettestől, hogy kezdeményezze a cég kommunikációs igazgatójának felmentését.

Vitézy Dávid szerint egyértelmű, hogy a film elkészítésében nem közlekedési szakemberek működtek közre: a kisföldalattin például hajnalban, a járatok indítása előtt készítettek felvételeket. Bizonyos buszjáratokat pedig este, közvetlenül a külvárosi végállomásról való indulás után mutattak, ahol valóban kevés az utas olyankor, hiszen este kifelé van nagy forgalom.

A felügyelőbizottság tagja hangsúlyozta: ez a film rossz fényt vet a BKV-ra, rontja hitelességét. A társaság honlapjáról egyébként levették a videót, de a cég azóta sem cáfolta azokat az állításokat, hogy a film manipulatívan mutat járatokat.

A Független Hírügynökség (FH) a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós irodájától az a választ kapta: a főváros az esetet a BKV belügyének tekinti, így nem reagál rá. "Nem vesszük figyelembe olyan ember szavait, aki a BKV dolgozóit sztrájkra bujtogatja" - reagált a BKV sajtóosztálya. A felvételeket egyébként levették a bkv.hu-ról.