Újbuda jegyzőjénél a Rió és a Zöld Pardon ügye

2008.07.18. 17:15
A Fidesz két újbudai képviselője a kerület jegyzőjéhez fordult, mert szerintük a Zöld Pardon és a Rió négyszer akkora területet használnak a közterületből, mint amekkoráról a szerződésük szól. Molnár Gyula polgármester akkor foglalkozik a kérdéssel, ha a Fidesz bebizonyítja vádjait.

A Fidesz két helyi önkormányzati képviselője, Kupper András, és Sölch Gellért, a XI. kerületi jegyzőhöz fordult, mert szerintük a Zöld Pardon és a Rió szórakozóhelyek négyszer akkora területet használnak a közterületből, mint amekkoráról az önkormányzattal kötött szerződés szól.

Molnár Gyula, a kerület polgármestere szerint egyszerű politikai állításról van szó, és érdemben nem akar foglalkozni a kérdéssel, amíg az állításait a Fidesz nem bizonyítja. "Nem volt még arra példa, hogy annak kelljen bizonyítgatnia az igazát, akit megvádolnak, és nem annak, aki vádol" – fogalmazott a szocialista polgármester.

Sölch Gellért elmondta, hogy akár a Google Map segítségével is könnyen megállapítható, hogy a szórakozóhelyek legalább 6000 négyzetméteren helyezkednek el, miközben a szerződésük 1500-1500 négyzetméter használatáról szól. A képviselő szerint ezért több mint egymilliárd forint közterületi bérleti díj befizetésével adós a Zöld Pardon és a Rió.

A kerületi jegyzőnek 15 nap áll rendelkezésére, hogy érdemi választ adjon a két képviselő által benyújtott kérdésekre.

Domonkos Csaba, a kerület sajtófőnöke elmondta, hogy a két szórakozóhellyel a közterületek használatára 2001-ben kötött szerződést az önkormányzat. A két szerződés a Petőfi-híd lehajtói által körbekerített közterületek használatára szól és 1500-1500 négyzetméteres terület használatára - vendéglátás céljára, és az épületek elhelyezésére - ad engedélyt.

2005-ben, a szerződések hosszabbításánál két módosítás történt, a szórakozóhelyeknek télen nem kell a felépítményeket elbontani, csak lezárni, illetve emelkedett a közterület-használati díj, amelyet az inflációhoz kötöttek.

Domonkos Csaba arra a kérdésre, hogy valóban nagyobb területet használtak-e a szórakozóhelyek, azt válaszolta, hogy igen, de szerinte ezért nem kell plusz pénzt fizetni, mivel a közterületet nappal bárki látogathatja, és csak este kell fizetni érte, amikor csak az megy oda, aki szórakozni akar.

Sölch Gellért elmondta, nem az a szándékuk, hogy bezárassák a szórakozóhelyeket, csupán tisztázni szeretnének néhány kérdést, amely szerintük a kerület érdeke is.  • Tippek
  • Biztosítás