Szilárda
-4 °C
2 °C

2800 forint közműtartozás jut minden fővárosira

2008.09.20. 11:25
A legutóbbi összegzés szerint a Fővárosi Gázműveknek tartoznak a legtöbb pénzzel a fogyasztók. A legtöbb közműcég kinnlevősége növekedett az utolsó hónapban.

A fővárosi közgyűlés jövő heti ülésére készült előterjesztés szerint 2008 júniusában összesen 4,75 milliárd forinttal tartoztak a fővárosi lakosok a négy nagy közszolgáltató cégnek: a Főgáznak, a Főtávnak, a Vízműveknek és a Csatornázási Műveknek.

A legnagyobb kinnlevősége a Fővárosi Gázműveknek van: összesen 2,7 milliárd forinttal tartoznak a cégnek a fogyasztók. A tartozásállomány január és március közben ugrott meg félmilliárd forinttal, azóta stagnál.

Szintén jelentős a kinnlevősége a Fővárosi Távhőszolgáltató Zrt-nek. A tartozásállomány ennél a cégnél nyár elejéig meghaladta az 1,5 milliárd forintot, de valószínűleg a fűtési idény végének köszönhetően júniusban lecsökkent egymilliárd forintra.

A Fővárosi Vízművek esetében január óta fokozatosan növekszik a kinnlevőség, ami júniusban meghaladta a 640 millió forintot. A Csatornázási Műveknél egész évben alig keletkezett kinnlevőség, ám júniusban hirtelen 53 millióról 410 millióra ugrott a tartozásállomány nagysága.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!