Bernadett
-2 °C
12 °C

Kisbíró dobolja ki a híreket Újpesten

2006.11.16. 14:48
Ezentúl kisbíróval doboltatják ki az önkormányzati híreket, döntéseket Újpesten. Dercze Tamás polgármester szerint azért kényszerültek erre, mert a kormánypárti többségű képviselőtestület megszűntette a kerületi televíziót és a városrész újságát.

Kisbíróval doboltatják ki Újpesten az önkormányzati híreket, döntéseket - tudatta a városrész független polgármestere.

Derce Tamás szerint azért kényszerül erre a lépésre, mivel a kormánypárti képviselő-testületi többség megszűntette a kerületi televíziót és a városrész újságát. A többség tervezi egyébként egy önkormányzati média társaság létrehozását, amelynek vezetői állását meghirdetik - tette hozzá.

A polgármester tudomásul veszi azt az álláspontot, hogy a megszűntetett tévé és újság elfogult volt. Szerinte azonban ez sem indokolja azt, hogy a kerület minden lakójához eljutó újságot és a helyi televíziót felszámolják.

A helyzet fonákságát jelzi, hogy miközben nincsenek kerületi hírközlők, az embereket értesíteni kell az olyan aktuális és fontos dolgokról, hogy fűtéstámogatást és fűtéskorszerűsítési hozzájárulást kaphatnak.

Derce Tamás kifejtette: "a napokban felkeresem a Hadtörténeti múzeumot és kérek egy 1848-as dobot", hogy annak segítségével tegyük közzé kerületszerte az embereket érintő tudnivalókat.

A polgármester közölte, hogy többszöri próbálkozás után még mindig nem sikerült alpolgármestereket választani a kormánypárti-ellenzéki viták miatt.

Hozzátette, hogy ő maga ragaszkodik Hock Zoltán újbóli alpolgármesterségéhez, mivel szerinte jól és lojálisan látta el korábban ezt a feladatot. Az pedig, hogy a Fidesz nem kedveli országos jellegű politikai megnyilvánulásai miatt az MDF alelnökét, a polgármestert nem zavarja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!