Olivér
5 °C
8 °C

Nyomoznak a nyírbátori büfévitában

2007.10.19. 18:12
A rendőrség nyomozást indított a nyírbátori büfévitával összefüggésben, de nem a Hír TV nyári rejtett kamerás felvétele nyomán, amikor Veres János fiai keveredtek konfliktusba a büféssel. Tavaly viszont a konfliktus fojtogatásba torkollott.

A Veres fiúk ellen nem folyik eljárás, két nyírbátori büfés egymás közötti, a jelenlegi adatok szerint tettlegességig fajult vitájában rendelt el nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség - közölte a szervezet vezetője pénteken az MTI-vel. Az ügyész kijelentésével a Magyar Nemzet pénteki cikkének címében foglalt állítást cáfolta, amely szerint "nyomoznak a Veres fiúk ügyében".

A főügyészség kényszerítés bűncselekmény kísérletének alapos gyanúja miatt rendelte el a nyomozást ismeretlen elkövető ellen - mondta Kovács András. A szabolcsi főügyész tájékoztatása szerint a nyomozást egy, a rendőrséghez eljuttatott feljelentés elutasítása miatt, a szervezethez benyújtott panasz alapján rendelték el.

A feljelentésben az szerepelt, hogy 2006-ban a nyírbátori strandon az egyik büfést egy másik erőszakkal, fojtogatással akarta rábírni, hogy ne árusítson, zárjon be. A rendőrség ezt az állítólagos cselekményt könnyű sértéses ügynek tartotta, de mivel az arra jogosult akkor nem tett magánindítványt az ügyben, nem vizsgálta a történteket - mondta Kovács András.

Hangsúlyozta: "a megyei főügyészség álláspontja szerint viszont nem könnyű sértéses ügyről van szó, akár a kényszerítés bűncselekmény is megvalósulhatott, s ennek tisztázására nyomoznia kell a rendőrségnek".

Kovács András fontosnak tartotta megjegyezni, hogy "a feljelentés további részében a főügyészség nem bírálta felül a rendőrség álláspontját, miszerint 2007-ben, az idén, valóban semmilyen bűncselekmény nem történt a sajtóban sokszor megjelentetett +nyírbátori büfés+ elnevezéssel elhíresült ügyben". A Veres fiúk ellen semmilyen eljárás nem folyik - szögezte le.

Az idén júniusban üzleti vita robbant ki egy nyírbátori büfés - őt fojtogatta állítólag egy másik egy évvel korábban - és Veres János pénzügyminiszter fiai között, akik a nyírbátori AZfeszt Fesztivált szervezték. Az utóbbiak - hasonlóan a szabolcsi kisváros többi kulturális rendezvényének szervezőihez - pénzt kértek a büféstől az árusítási lehetőségért a fesztivál idejére.

A kereskedő azonban szerződésére hivatkozott, szerinte rendezvény ideje alatt is nyitva tarthat a strandon, ahol a fesztivált tartották, csakhogy a szerződésről később kiderült, érvénytelen volt.

A pénzkérésről rejtett kamerás felvétel készült, amelyet a Hír TV-ben mutattak be, az esetről többször írtak az országos napilapok, megemlítve, hogy a fesztivál ideje alatt a büfés üzletétől az In-Kal Security őrző-védő cég munkatársai elküldték a vásárlókat.

A történtekkel kapcsolatban egy szentendrei lakos zsarolásra hivatkozva tett feljelentést a rendőrségen, amit a feljelentés-kiegészítés elrendelése, majd vizsgálata után bűncselekmény hiányában utasítottak el, s ez ellen élt panasszal a feljelentő a szabolcsi főügyészségen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?