Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Csurka pert vesztett Farkasházy ellen

2003.02.03. 16:52
Sajtóhelyreigazításra és háromszázezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Csurka Istvánt, amiért 2002. január 16-án félreérthetetlenül utalt arra, hogy Farkasházy Tivadar III/III-as ügynök volt.
A MIÉP elnöke egy sajtótájékoztató alkalmával a rádióval és az ügynöktörvénnyel kapcsolatban hozta szóba a közismert újságírót, akiről azt állította, hogy III/III-as ügynök volt, valamint, hogy átadta a Hócipő főszerkesztői posztját feleségének.

A sajtótájékoztatón elhangzottak felkerültek a MIÉP honlapjára és tavaly anuár 24-én megjelentek a Magyar Fórumban és a Magyar Hírlapban is. Farkasházy azt mondta, hogy egészen a választásokig zaklatták, provokálták, fenyegették a felbátorodott emberek az utcán, valamint este telefonon a lakásában.

A bíróság első fokú döntése szerint Farkasházynak sérültek a személyéhez fűződő jogai, valamint jóhírnév törvényes jogához fűződő jogai is. A gyalázkodó kijelentések a mai napig fent vannak a MIÉP honlapján. A bíróság kötelezte a pártelnököt, hogy távolítsák el ezeket a honlapról, valamint a háromszázezer forint nemvagyoni kártérítés megfizetésén túl a Magyar Fórum következő számában közzé kell tenni az ítélet rendelkező részét.  • Eladnék
  • Hírek