Megbukott Deutsch listája a VII. kerületben

2006.06.09. 11:32
Leszavazta a VII. kerületi Fidesz-tagság a Deutsch-Für Tamás által támogatott önkormányzati választási listát. A Fidesz korábbi kommunikációs vezetője a 2. helyen szerepelt a polgármesterjelölt, Kecskés Gusztáv mögött. Garabits Károly, a Fidesz helyi kampányfőnöke szerint azért bukott meg az elnökség által összeállított lista, mert a befutó helyekre olyanok kerültek, akik a kampányban nem dolgoztak, és mindig potyautasként jutnak be a képviselőtestületbe.

Csütörtökön "elszakadt a cérna" az erzsébetvárosi fideszeseknél: 55-23 arányban leszavazták a Kecskés Gusztáv polgármesterjelölt és Deutsch-Für Tamás által vezetett önkormányzati listát.

Leszavazott lista

A VII. kerületi Fidesz taggyűlésén terjesztették elő a korábban jóváhagyott polgármester-jelölt mellett az őszi önkormányzati választásokra szóló jelöltlistát, amelynek befutó helyeit a kerületi önkormányzatban korábban is képviselői posztokat szerzett jelöltek kapták. Az Index már beszámolt róla, hogy ezen a párt volt kommunikációs vezetője a 2. helyre került fel, azaz biztos befutó pozíciót szerzett. A névsorról döntéshozó csütörtöki gyűlésen viszont váratlanul megbukott Deutsch-Für listája. A Fidesz fővárosi szervezeteiben immár sokadik belháborút a VII. kerületi "újak" közül többen a "régiek" vereségeként értékelik, más szintén névtelenséget kérő informátorunk magyarázata szerint viszont Deutsch-Für Tamás listás helye verte ki a biztosítékot.

A változás csak jelszó

Garabits Károly - akit Deutsch-Für léptetett be a pártba és egyengette karrierjét, így belépése után három nappal a kerületi elnökség tagjává választották - a parlamenti választás helyi kampányfőnöke az Indexnek azt mondta, azért háborodott fel a tagság, mert a névsorral az elnökség ismét azokat próbálta meg átnyomni, akik az elmúlt években szinte alig végeztek pártmunkát, a kampányban nem dolgoztak, és egyéni megmérettetés helyett mindig listán akarnak bejutni az önkormányzatba.

A szocialisták oldaláról a helyi Fidesz vezetésébe alig egy éve átállt vállalkozó szerint az országgyűlési választások előtt sikerült a "régi, csak telefonrögzítőn elérhető Fidesz" helyett egy jól működő, fiatalokból álló csapatot építeni, de ez a társaság nem kapott helyet az önkormányzati listán. Garabits leszögezte, nem Deutsch-Fürrel volt bajuk, hanem azzal, hogy a volt pártfőkommunikátor a "Változás2006" kampányszlogent figyelmen kívül hagyva a "potyautasok" mellé állt. Garabits első pártja egyébként az MSZP volt, majd független képviselőként tevékenykedett az erzsébetvárosi önkormányzatban. Végül egy megígért, azonban másnak adott poszt miatt otthagyta a szocialista vezetést. Később megpróbált visszatérni az MSZP-be, aztán mégis a a Fidesznél kötött ki. Az erzsébetvárosi vállalkozó az elmúlt időszakban Orbán Viktor bizalmát is élvezte: forrásaink szerint speciális fővárosi megbízatást is kapott a pártelnöktől.

Deutsch elsietett a fiaskó után

Úgy tudjuk, hogy a súlyos vereség után Deutsch-Für, Kecskés és a többiek elhagyták a helyszínt. Deutsch-Für Tamást, aki a választási vereség után Pokorni Zoltánhoz és Rogán Antalhoz hasonlóan döntött úgy, hogy megpróbálkozik egy kerületi poszt beszerzésével, egyelőre nem sikerült elérnünk. Az azonban biztos, hogy a VII. kerületi alapszervezet döntését a párt önkormányzati választásokat előkészítő bizottsága jövő heti ülésén még felülbírálhatja.  • Hírek
  • Támogatások