A Fidesz szervezi a tüntetéseket?

2006.06.28. 06:47
Az egyébként is erős kormányellenes hangulatot egész nyáron civil szervezetek bujtogatásával, tüntetések szervezésével gerjesztené Kubatov Gábor, a Fidesz kampányigazgatója - állítja a Magyar Hírlap. A tiltakozások sora július 4-én az igazság napja néven toborzott kormányellenes demonstrációval kezdődhet.

A háttérből, civil szervezetek bujtogatásával és általuk szervezett tüntetéssorozattal segítené elő a kormány egyébként is várható népszerűség-csökkenését a Fidesz - írja a Magyar Hírlap. A párthoz közeli forrásokra hivatkozva a lap azt írja, az egész nyáron át tartó zúgolódás fenntartásának ötlete az új kampányigazgatótól, Kubatov Gábortól származik.

A tiltakozások sorát július 4-én az igazság napja néven toborzott kormányellenes demonstrációval kezdhetik. A rendezvényen "Mit akar a NÉP?" címmel egy petíciót adnak át a kormány képviselőjének a résztvevők.

A lap szerint ez a módszer két szempontból is előnyös Fidesznek. Egyrészt kíméli a pártbüdzsét, másrészt mert nem a pártra ütnek vissza a bírálatok, s nem rontják a népszerűségét.

A párt cáfolta a lapnak, hogy felbujtóként szerveznének a háttérből tüntetéseket, de úgy tudják, a Fidesz kampánystratégái szerint több civil szervezettel is tárgyalnak a tiltakozások témájáról és időzítéséről.  • Hírek
  • Személyi kölcsön