Ágnes
-1 °C
2 °C

Dávid Ibolya bezáratná a Fidesz hazugsággyárát

2006.04.20. 17:45
Nem hagyhatom, hogy a Fidesz kisgömbőci mohósága miatt a családomat használja fel érvényesüléséhez, mondta Dávid Ibolya csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az MDF elnöke a fia külföldi tartózkodásával kapcsolatban szárnyra kapott történeteket kommentálta, és ártatlanságát bizonyító dokumentumokat mutatott be.

„A Fidesz hazugysággyárát a mai nappal be akarom zárni” – mondta Dávid Ibolya csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján. Az elnök asszony kijelentésével a fiát ért rágalmakra reagált. Orbán Viktor csütörtök reggeli, Mokka című műsorban elhangzott kijelentését, miszerint a Fidesz vezetője utánajárt a Dávid fiát érintő ügynek, kikérte magának.

„Dávid Ibolyának igaza van, mert a hírek nem igazak. Tudom, mert utána kellett néznem, miután a pletyka elterjedt, mi is van ezzel az Ausztráliában tartózkodó fiúval. Ott semmi gond nincsen” – mondta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy a Fidesznek ehhez semmi köze sincsen.

Leleplező hangfelvétel

Az MDF sajtótájékoztatóján ezután lejátszottak egy hangfelvételt, amit a Fidesz április 13-i, újhartyáni kampányrendezvényen a 60-80 fős hallgatóság egyik tagja készített. A meglehetősen rossz minőségű felvételen Manger Henrik, Újhartyán polgármestere beszél a Dávid Ibolya fiát, Barbalics Miklóst ért vádakról.

„Tom Lantos segítségével tanulhatott Amerikában. Kiderült, hogy a fiú is ott volt, aki egy drogüzletbe keveredett, ezt már nekem akkor mondták. És onnét kimenekítették Ausztráliába” – hallhatóak a felvételen Manger Henrik szavai.

„Dávid zsarolható”

„A lényeg az, hogy ennek kapcsán, hogy úgy mondjam Dávid Ibolya mások kezében van. Nem teljesen önálló a cselekedete” – folytatja. Manger Barbalics ügyével magyarázza azt is, hogy többek elhagyták az MDF-et és több jelölt visszalépett, vagy még vacilál a második forduló előtt.

A közelmúltban indított, sms-ben terjedő kampány rágalom, a Fidesz politikai sunyisága most lelepleződött, mondta Dávid Ibolya csütörtök délután. Az MDF elnöke kedden feljelentéssel fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez ismeretlen tettes ellen, nagyobb nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekményének elkövetése miatt.

Bizonyítékok

Az MDF elnöke dokumentumokat is bemutatott, melyek fia ártatlanságát hivatottak bizonyítani. Az Egyesült Államok budapesti főkonzuljától származó, azonban a hivatalos formától nagyban eltérő levél szerint Barbalics Miklós névre 1998. óta nem kértek, és nem is adtak ki vízumot. A fiú Dávid Ibolya elmondása szerint soha nem is járt az Egyesült Államokban.

Ausztrália queenslandi rendőrségének hivatalos levele szerint pedig Barbalics Miklós soha nem állt kapcsolatban velük, továbbá neve az ausztrál rendőrség országos adatbázisában sem szerepel.